Στην Κίνα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ρόλαντς Σμιτς, με τον Λετονό φόργουορντ να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ningbo Rockets, σύμφωνα με το BasketNews.
Ο 31χρονος ψηλός ετοιμάζεται έτσι να βάλει τέλος σε μία μακρά παρουσία στη EuroLeague, όπου αγωνίστηκε για οκτώ διαδοχικές σεζόν με Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις Κάουνας και Αναντολού Εφές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ντονάτας Ουρμπόνας και του Άντρεϊς Σίλινς, ο Σμιτς οριστικοποιεί τη μετακίνησή του στους Ningbo Rockets της κινεζικής CBA, παρά το ενδιαφέρον που είχε προσελκύσει από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες μέσα στο καλοκαίρι.
Την περασμένη σεζόν με την Εφές είχε κατά μέσο όρο 6,7 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής σε 35 παιχνίδια της EuroLeague, σουτάροντας με 62,1% στα δίποντα και 32,9% στα τρίποντα.
Συνολικά στην καριέρα του στη διοργάνωση, ο Λετονός έχει ξεχωρίσει για τη συνέπεια και τη διάρκεια του, με ποσοστά κοντά στο 62% στα δίποντα και 36% στα τρίποντα.
Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτήρισε την παρουσία του στην EuroLeague ήταν η αντοχή του, καθώς έχασε ελάχιστα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση από τη σεζόν 2019-20 και μετά.
Με τη μετακίνησή του στην Κίνα ολοκληρώνεται, τουλάχιστον για την ώρα, ένας κύκλος οκτώ ετών στη EuroLeague, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του pickandroll.gr ενδιαφέρον για εκείνον είχε εκφράσει πριν λίγες εβδομάδες και η ΑΕΚ.