Το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκολα Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα βάζει στο τραπέζι η Mundo Deportivo, την ώρα που ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Μονακό.
Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, ο Μαυροβούνιος δεν αποκλείει καθόλου το σενάριο να φορέσει ξανά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τρία χρόνια μετά το επεισοδιακό τέλος της προηγούμενης θητείας του στο Παλάου Μπλαουγκράνα.
Ο Μίροτιτς έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την τετραετία του στην Μπαρτσελόνα, από το 2019 έως το 2023, και, όπως σημειώνεται, αν δεχθεί κλήση από τους Καταλανούς, η επιστροφή του στην ομάδα θα ήταν η πρώτη του επιλογή.
Ο έμπειρος φόργουορντ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποχώρησής του από τη Μονακό, στην οποία είχε μετακομίσει το περασμένο καλοκαίρι μετά τη διετία του στην Αρμάνι Μιλάνο. Η οικονομική κρίση του συλλόγου από το Πριγκιπάτο έχει οδηγήσει σε μαζικές αποχωρήσεις, με τους Έλι Οκόμπο, Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ και Άλφα Ντιαλό να καταλήγουν στην Ντουμπάι, τον Μάθιου Στραζέλ στην Αναντολού Εφές και τον Μάικ Τζέιμς να αναζητά τον επόμενο σταθμό του.
Η σεζόν του Μίροτιτς στη Μονακό ήταν δύσκολη, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με τελευταίο αυτόν στην πελματιαία απονεύρωση, που τον ανάγκασε να ολοκληρώσει πρόωρα τη χρονιά.
Παρόλα αυτά, όταν ήταν διαθέσιμος, είχε αξιοπρεπή παρουσία στην EuroLeague, με 11 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 12,7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 39,3% από το τρίποντο.
Ο Μίροτιτς θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και ήδη έχει δεχθεί προσεγγίσεις από ομάδες της EuroLeague, ανάμεσά τους και η Βαλένθια, σύμφωνα με ισπανικές πηγές.
Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, έχει κινηθεί στην αγορά για παίκτες από το «πάνω ράφι», όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσθέσει έναν σταρ πρώτης γραμμής, μετά τις υποθέσεις των Σιλβέν Φρανσίσκο, Γιαν Μοντέρο και Μάικ Τζέιμς που δεν προχώρησαν.