Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Μπόνγκα

Advertisement

Για την ενίσχυση στις θέσεις των φόργουορντ κινείται δυναμικά η Μπαρτσελόνα, η οποία προχωρά για τους Ίζακ Μπόνγκα και Τιμοτέ Λουαού-Καμπαρό, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να έκανε την ύστατη προσπάθεια για να μπει στη μάχη για τον Γερμανό.

Σύμφωνα με την AS, οι Καταλανοί έχουν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των δύο παικτών, με στόχο να ενισχύσουν τη θέση «3» στο πλαίσιο της μεγάλης αναδόμησης του ρόστερ τους.

Ο Μπόνγκα έχει συμβόλαιο με την Παρτιζάν μέχρι το καλοκαίρι του 2027, κάτι που σημαίνει πως η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του για να τον κάνει δικό της. Από την άλλη, ο Λουαού-Καμπαρό μένει ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Μπασκόνια, αν και οι Βάσκοι διατηρούν δικαίωμα tanteo στην ACB.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως η υπόθεση Μπόνγκα φαίνεται να απέκτησε και άλλη διάσταση τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Ματέο Αντρεάνι αναφέρει πως η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε χτες πρόταση στον παίκτη για τριετές συμβόλαιο και έχει σοβαρές πιθανότητες να τον αποκτήσει.

Ο 26χρονος Γερμανός φόργουορντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς της EuroLeague. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 9,9 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 31% στο τρίποντο, ενώ έχει στο παλμαρέ του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και το Eurobasket του 2025 με την εθνική Γερμανίας, όπου μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο Λουαού-Καμπαρό προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με την Μπασκόνια, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ της Liga Endesa με 18,1 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 38% στο τρίποντο. Αντίστοιχα στην EuroLeague μέτρησε 18,2 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 41% από την περιφέρεια.

Περισσότερα