Την κίνηση του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος αποκάλυψαν οι Μιχάλης Στεφάνου και Σωτήρης Βετάκης, αναφέροντας πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελε τον Αμερικανό γκαρντ και οι «πράσινοι» έκαναν κρούση στη Ζαλγκίρις.
Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή «Floor Generals» του καναλιού Betarades, με αφορμή την παρουσία του Γκος στη λιθουανική ομάδα και όσα μπορεί να προσφέρει με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του στην περιφέρεια.
«Πάντως έλειψε πολύ και ο Γκος στη Ζαλγκίρις. Ήθελε να τον πάρει ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό», ανέφερε αρχικά ο Στεφάνου.
Ο Βετάκης επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς, όπως αποκάλυψε, υπήρξε κρούση των «πράσινων» προς τη Ζαλγκίρις. Η απάντηση των Λιθουανών, ωστόσο, ήταν αρνητική, καθώς δεν είχαν πρόθεση να παραχωρήσουν τον παίκτη. «Προσπάθησε. Έγινε κρούση στη Ζαλγκίρις και είπε “όχι”, δεν τον έδινε», αποκάλυψε.
Στη συζήτηση τέθηκε και το πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη κίνηση, με τον Στεφάνου να συνδέει το ενδιαφέρον του Ομπράντοβιτς με την επιθυμία του να προσθέσει περισσότερο μέγεθος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.
«Γενικά ήθελε μέγεθος. Φαινόταν ότι το ήθελε παντού», σχολίασε, όταν ρωτήθηκε αν η κίνηση έγινε πριν ή μετά την αποχώρηση του Τζέντι Όσμαν. Ο Βετάκης διευκρίνισε από την πλευρά του ότι η κρούση για τον Γκος είχε προηγηθεί της απόκτησης του Σιλβέν Φρανσίσκο, στοιχείο που εξηγεί και γιατί ο Αμερικανός βρισκόταν τότε ψηλά στις επιλογές του Παναθηναϊκού.
«Δεν είμαι σίγουρος, αλλά θυμάμαι ότι είχα μάθει αυτό το πράγμα, ότι ο Ομπράντοβιτς τον ήθελε και λόγω μεγέθους. Εντάξει, τώρα όταν μπορείς να πας στον Φρανσίσκο, θα τον πάρεις με κλειστά μάτια. Αλλά δεν υπήρχε Φρανσίσκο εκείνη τη στιγμή που πήγε για Γκος», πρόσθεσε ο Στεφάνου.
Έτσι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, ο Γκος αποτέλεσε πραγματική επιλογή για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, με την υπόθεση να μην προχωρά τελικά εξαιτίας της άρνησης της Ζαλγκίρις να συζητήσει την παραχώρησή του.