Σε μία ιδιαίτερα προσωπική αποκάλυψη για τη διετία του στον Παναθηναϊκό προχώρησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, περιγράφοντας την περιπέτεια υγείας που τον κράτησε εκτός δράσης και τον επηρέασε έντονα ψυχολογικά.
Μιλώντας στο podcast «6.75 Range», ο Σέρβος γκαρντ θυμήθηκε ότι την πρώτη του σεζόν στην Αθήνα βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, πριν νοσήσει από COVID και οι εξετάσεις του δείξουν αυξημένες τιμές τροπονίνης.
«Έκανα ένα τεστ και η τροπονίνη στο αίμα μου βγήκε υψηλή, κάτι που συνδέεται με την καρδιά. Τότε άρχισε να εκτυλίσσεται ένα τεράστιο δράμα στο μυαλό μου. Δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο, φοβάσαι και πανικοβάλλεσαι», ανέφερε.
Η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τους τελευταίους δύο μήνες της σεζόν, αλλά και το Προoλυμπιακό Τουρνουά με τη Σερβία. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, ορισμένες ομάδες με τις οποίες υπήρχαν συζητήσεις αποσύρθηκαν, με τον ίδιο τελικά να ανανεώνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια.
«Για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα κρίσεις πανικού»
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, δεν ήταν μόνο αγωνιστικό. Ο Νέντοβιτς αποκάλυψε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του άρχισε να επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά του.
«Ήταν ένα απόλυτο χάος στο κεφάλι μου, το οποίο φυσικά δημιουργούσε άγχος. Άρχισα να αισθάνομαι σφίξιμο στο στήθος, το οποίο ήταν ψυχολογικό, αλλά το κατάλαβα αργότερα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είχα κρίσεις πανικού. Έβγαινα έξω με κόσμο, αισθανόμουν σφίξιμο και η καρδιά μου άρχιζε να χτυπά γρήγορα», σημείωσε.
Ο Σέρβος υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, μέχρι οι γιατροί να καταλήξουν ότι οι αυξημένες τιμές τροπονίνης ήταν φυσιολογικές για τον οργανισμό του και ότι μπορούσε να επιστρέψει με ασφάλεια στην αγωνιστική δράση.
Ακόμη και τότε, όμως, χρειάστηκε χρόνο για να ξεπεράσει τον φόβο. «Σκεφτόμουν: “Να παίξω τι; Τρεις μήνες μού λέτε όλα αυτά. Κι αν καταρρεύσω;”». Όπως εξήγησε, έκανε κάθε δυνατή εξέταση, φτάνοντας ακόμη και σε επεμβατικό έλεγχο των αρτηριών γύρω από την καρδιά.
Τελικά κατάφερε να πείσει τον εαυτό του ότι ήταν υγιής και άρχισε ουσιαστικά από το μηδέν την προσπάθεια να επιστρέψει. Χρειάστηκε περίπου δύο μήνες για να βρει ξανά τη φυσική του κατάσταση υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη.
Η ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού
Ο Νέντοβιτς αναφέρθηκε και στη σχέση που εξακολουθεί να έχει με τους φίλους του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και όταν επέστρεψε στην Αθήνα ως αντίπαλος γνώρισε θερμή υποδοχή.
«Είναι πολύ σπάνιο να χειροκροτούν κάποιον που φοράει ερυθρόλευκα. Ήμουν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας εκείνα τα δύο χρόνια και πρακτικά η μοναδική τους ελπίδα σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Με αγάπησαν», δήλωσε.
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα ακούει από φίλους των «πρασίνων» την προτροπή να επιστρέψει: «Μου λένε συνέχεια “γύρνα, γύρνα”. Τους λέω “εντάξει, θα επιστρέψω, απλώς πάρτε με τηλέφωνο”», κατέληξε με χιούμορ.