Σκάει η «βόμβα» με Κάρσεν Έντουαρντς

Advertisement

Μία από τις πιο δυνατές κινήσεις του καλοκαιριού ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Ζαλγκίρις, η οποία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Κάρσεν Έντουαρντς.

Η ομάδα του Κάουνας κινείται για έναν από τους κορυφαίους σκόρερ της EuroLeague, με τον 28χρονο γκαρντ να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επαφών για να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιθουανία.

Η Ζαλγκίρις αναμορφώνει την περιφέρειά της μετά την αποχώρηση του Σιλβέν Φρανσίσκο για τη Βιλερμπάν και θέλει να καλύψει το κενό του με παίκτες που μπορούν να δώσουν άμεσα σκορ και δημιουργία. Ο Έντουαρντς αναμένεται να πλαισιώσει τον Σέιμπεν Λι, ενώ στο ρόστερ της νέας σεζόν υπολογίζονται επίσης οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Μάοντο Λο, Μάριους Γκριγκόνις, Ντοβίντας Γκιεντράιτις και πιθανότατα ο Ντέιβιντας Σιρβίντις.

Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε τη σεζόν 2025-26 στη Βίρτους Μπολόνια, έχοντας 17,3 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στη EuroLeague. Σούταρε με 46,7% στα δίποντα και 31,9% στο τρίποντο, ολοκληρώνοντας τη χρονιά ως ο πέμπτος καλύτερος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο Έντουαρντς είχε ήδη δείξει την εκτελεστική του κλάση την προηγούμενη χρονιά με την Μπάγερν, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ολόκληρης της EuroLeague με 20,4 πόντους ανά αγώνα και βοήθησε τη γερμανική ομάδα να φτάσει στο Play-In Tournament. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες σεζόν της διοργάνωσης, μόνο ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Κέντρικ Ναν έχουν πετύχει περισσότερους πόντους από εκείνον.

Παράλληλα, ο Έντουαρντς είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σουτέρ της EuroLeague, καθώς την τελευταία διετία μόνο ο Αντρέας Ομπστ έχει ευστοχήσει σε περισσότερα τρίποντα. Τον Απρίλιο του 2025 είχε γράψει ιστορία απέναντι στη Μακάμπι, πετυχαίνοντας 8 τρίποντα και 26 πόντους σε μία περίοδο, επιδόσεις που αποτέλεσαν ρεκόρ στη διοργάνωση.

Μετά τη σεζόν 2024-25, ο Έντουαρντς είχε επιλεγεί στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague, ενώ με την Μπάγερν κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Γερμανίας. Το 2019 είχε επιλεγεί στο Νο. 33 του NBA Draft από τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ αγωνίστηκε σε NBA και G-League, όπου το 2022 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 26,7 πόντους ανά αγώνα.

Η πιθανή προσθήκη του στη Ζαλγκίρις δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της λιθουανικής ομάδας, που θέλει να μπει στη νέα σεζόν με πολύ ισχυρή περιφέρεια και έναν γκαρντ ικανό να αλλάζει τις ισορροπίες με το σκοράρισμά του.

Περισσότερα