Επιστρέφει στην EuroLeague ο Κίναν Έβανς

Advertisement

Έτοιμος να επιστρέψει στη EuroLeague εμφανίζεται ο Κίναν Έβανς, καθώς η Ζαλγκίρις Κάουνας βρίσκεται κοντά στην απόφαση να διακόψει πρόωρα τον δανεισμό του Αμερικανού γκαρντ στους Λόντον Λάιονς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BasketNews, που υπογράφουν οι Καρόλις Τισκέβιτσιους και Ντονάτας Ουρμπόνας, οι πρωταθλητές Λιθουανίας εξετάζουν σοβαρά την άμεση επιστροφή του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, προκειμένου να ενισχύσουν την περιφέρειά τους.

Ο Έβανς είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο παραχωρήθηκε αμέσως δανεικός στη βρετανική ομάδα, με στόχο να αποκτήσει ξανά αγωνιστικό ρυθμό και αυτοπεποίθηση μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια.

Το αρχικό πλάνο, πάντως, φαίνεται πως αλλάζει. Οι τραυματισμοί στο ρόστερ της Ζαλγκίρις, σε συνδυασμό με το προβληματικό ξεκίνημά της στη φετινή EuroLeague, έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους του συλλόγου στην αναζήτηση άμεσων λύσεων.

Advertisement

Μάλιστα, η λιθουανική ομάδα είχε διατηρήσει το δικαίωμα να ανακαλέσει τον δανεισμό του Έβανς, κάτι που πλέον βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή του, σύμφωνα με το BasketNews.

Οι εμφανίσεις του στο EuroCup και το ιστορικό τραυματισμών

Ο 30χρονος γκαρντ έχει πραγματοποιήσει τρεις συμμετοχές στο EuroCup με τους Λόντον Λάιονς, μετρώντας κατά μέσο όρο 11,7 πόντους και 2,7 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, σουτάρει με 53% στα δίποντα, 36% στα τρίποντα και 92% στις ελεύθερες βολές. Η καλύτερη εμφάνισή του ήρθε απέναντι στην Τενερίφη, όταν σημείωσε 21 πόντους σε 25 λεπτά.

Ο Έβανς είχε καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της EuroLeague στην πρώτη του θητεία στο Κάουνας, προτού μετακινηθεί στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι σοβαροί τραυματισμοί στον αχίλλειο τένοντα και στον επιγονατιδικό σύνδεσμο επηρέασαν καθοριστικά την πορεία του.

Έχασε ολόκληρη τη σεζόν 2024-25, ενώ η πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη EuroLeague με τον Ολυμπιακό, την περίοδο 2025-26, συνοδεύτηκε από νέο τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, στην πρώτη του συμμετοχή.

Advertisement

Πλέον, η Ζαλγκίρις εμφανίζεται έτοιμη να του δώσει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την οριστική απόφαση για την επιστροφή του να αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Περισσότερα