Στο παρασκήνιο της μεγάλης επιστροφής του στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποκαλύπτοντας ότι η πρώτη επικοινωνία που είχε με τους «πράσινους» πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του συλλόγου να μη συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Εργκίν Αταμάν.
Ο Σέρβος τεχνικός εξήγησε ότι είχε αποφασίσει από τον Νοέμβριο να μην ασχοληθεί με το επόμενο βήμα της καριέρας του πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Όπως υποστήριξε, τήρησε αυτή την απόφαση και δεν συζήτησε προσωπικά με κανέναν σύλλογο μέχρι να προκύψει η επικοινωνία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
«Όταν τον Νοέμβριο πήρα την απόφαση που πήρα, είπα ότι μέχρι τον Ιούνιο δεν θα έπαιρνα καμία απόφαση σχετικά με το μέλλον μου. Και έτσι έγινε. Στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο, καθίσαμε και μιλήσαμε. Εκείνη η συζήτηση ήταν εξαιρετικά θετική, καταλάβαμε ο ένας τον άλλον και, στο κάτω-κάτω, εκείνος προφανώς είχε την εξουσιοδότηση να με υπογράψει για όσο διάστημα τελικά με υπέγραψε», ανέφερε.
Ο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος σύλλογος με τον οποίο συζήτησε ο ίδιος, ανεξάρτητα από τις επαφές που ενδεχομένως είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως ο εκπρόσωπός του.
«Δεν μίλησα με κανέναν πριν από τον Παναθηναϊκό. Αν στο μεταξύ ο μάνατζέρ μου, για τον οποίο πάντα έλεγα ότι είναι περισσότερο φίλος μου παρά ατζέντης, μίλησε με κάποιους; Σίγουρα το έκανε. Ωστόσο, επαναλάμβανα συνεχώς ότι εγώ δεν θα μιλούσα και πράγματι δεν μίλησα», τόνισε.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέχεια της τοποθέτησής του, καθώς εκεί έκανε την αναφορά στον Εργκίν Αταμάν, χωρίς πάντως να κατονομάσει τον Τούρκο προπονητή. Ο Ομπράντοβιτς προσδιόρισε χρονικά την πρώτη κίνηση του Παναθηναϊκού μετά την απόφαση να ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον τότε προπονητή της ομάδας.
«Ο πρώτος σύλλογος με τον οποίο μίλησα, ή μάλλον ο πρώτος άνθρωπος, ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όταν τελείωσε η σεζόν και αποφάσισαν ότι ο προπονητής που βρισκόταν τότε εκεί δεν θα παρέμενε, λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα. Δεν ξέρω ακριβώς πόσος χρόνος πέρασε μέχρι τη συνάντησή μας, αλλά αυτό ήταν», αποκάλυψε.
Ο πολύπειρος τεχνικός υπογράμμισε, τέλος, ότι δεν επιδίωξε να συγκεντρώσει προτάσεις πριν αποφασίσει για το μέλλον του και ότι η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης.
«Δεν είμαι άνθρωπος που κυνηγά τις προτάσεις, δεν το έκανα ποτέ. Η απόφαση να επιστρέψω εδώ ήταν επίσης κάτι που σκέφτηκα και ζύγισα πολύ καλά. Και τώρα βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους πέρασα 13 χρόνια και για τους οποίους γνωρίζω πόσο με εμπιστεύονται», κατέληξε.