Νέα μεταγραφικά σενάρια από την Ισπανία βάζουν τον Νίκολα Μίροτιτς στο κάδρο του Ολυμπιακού, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Τρέντον Γουότφορντ.
O 35χρονος φόργουορντ παραμένει χωρίς ομάδα παρότι βρισκόμαστε ήδη βαθιά μέσα στον Αύγουστο, με την περίπτωσή του να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της εμπειρίας και της ποιότητάς του στη EuroLeague.
Το Piratasdelbasket αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί ίσως «το πιο φυσικό fit για τον Μίροτιτς», από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης εξακολουθούν να αναζητούν ενίσχυση στη γραμμή των φόργουορντ.
Η βασική επιλογή των Πειραιωτών αυτή τη στιγμή εμφανίζεται να είναι ο Γουότφορντ, ο οποίος εξακολουθεί να περιμένει την αγορά του NBA. Αν όμως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχωρήσει, τότε ο Μίροτιτς παρουσιάζεται ως μία πολύ δυνατή εναλλακτική λύση.
Ο βετεράνος άσος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στη Μονακό, έχοντας 10,9 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στη EuroLeague, σε περίπου 19 λεπτά συμμετοχής.
Παρά την πτώση των αριθμών του σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, το Piratasdelbasket σημειώνει ότι εξακολουθεί να διαθέτει χαρακτηριστικά που έχουν μεγάλη αξία στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς μπορεί να παίξει ως stretch 4 αλλά και ως χαμηλό «5» σε συγκεκριμένα σχήματα.
Βέβαια, το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το οικονομικό, καθώς ο Μίροτιτς είχε υπογράψει στη Μονακό συμβόλαιο της τάξης των 2,4 εκατ. ευρώ ετησίως και εξακολουθεί να αναζητά ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους.
Πέρα από τον Ολυμπιακό, το ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει ως πιθανούς προορισμούς τη Φενέρμπαχτσε, την Μπαρτσελόνα, την Παρί, τη Μπασκόνια και τη Βιλερμπάν.