«Θα δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό του χρόνου, πολλοί παίκτες θα βρίσκονται σε άλλη ομάδα»

Advertisement

Την εκτίμηση πως ο φετινός τίτλος της EuroLeague κλείνει έναν μεγάλο κύκλο για τον Ολυμπιακό έκανε ο Αουγκούστας Σουλιάουσκας στο Urbonus podcast του BasketNews.

Ο Λιθουανός αναλυτής στάθηκε στην πορεία των «ερυθρολεύκων» τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως η κατάκτηση του τροπαίου έμοιαζε απαραίτητη για να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Είναι κάπως μια στιγμή κύκλου, όπου αρχίζει σιγά σιγά να κλείνει. Για να τελειώσει αυτός ο κύκλος της EuroLeague, ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει τον τίτλο, γιατί ήταν εκεί για τόσο καιρό», ανέφερε.

Ο Σουλιάουσκας υπενθύμισε πως οι Πειραιώτες είχαν φτάσει πολλές φορές κοντά στην κορυφή, κάνοντας ειδική αναφορά και στον χαμένο τελικό του Κάουνας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήταν τόσο κοντά για τόσα χρόνια. Ακόμα και πριν από τρία χρόνια στο Κάουνας, όταν έγινε εκείνο το σουτ, και τώρα κέρδισαν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εκτίμησε πως ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν θα έχει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του, με αρκετούς παίκτες να βρίσκονται πιθανότατα σε άλλες ομάδες.

«Νομίζω ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν. Πολλοί από αυτούς τους παίκτες θα βρίσκονται σε άλλες ομάδες», σημείωσε.

Μάλιστα, στάθηκε ειδικά στην περίπτωση του Άλεκ Πίτερς, ο οποίος έχει συνδεθεί έντονα με αποχώρηση, παρά την καθοριστική του παρουσία στο Final Four.

«Νομίζω ότι ο Άλεκ Πίτερς ακούγεται για άλλη ομάδα. Ήταν τεράστιο κομμάτι, όπως είδαμε σε αυτό το Final Four. Αν δεν ήταν ο Εβάν Φουρνιέ, νομίζω ότι θα έπαιρνε εκείνος το Final Four MVP», υπογράμμισε.

Περισσότερα