Ναν: «Αυτή η ομάδα της EuroLeague ήρθε σε επαφή μαζί μου πριν υπογράψω στον Παναθηναϊκό»

Advertisement

Για το ενδιαφέρον της Παρτιζάν προς το πρόσωπό του, αλλά και τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Κέντρικ Ναν.

“Δεν ήταν φήμες, ήταν αλήθεια. Αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι ήρθε σε επαφή μαζί μου η Παρτιζάν. Ακόμη και ένας από τους προπονητές μου στο Μαϊάμι μού έλεγε να πάω εκεί, γιατί θα ήταν εξαιρετικό περιβάλλον για μένα. Έχει έναν γνωστό στην ομάδα, δεν θυμάμαι ποιον, αλλά με καλούσε να πάω. Τότε αποφάσισα διαφορετικά και τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ”, ανέφερε μιλώντας στην “Mozzart Sport”.

Advertisement

“Έπρεπε να εξετάσω όλες τις παραμέτρους. Έκρινα πως ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα, κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού. Ο coach Αταμάν δίνει αρκετή ελευθερία στους παίκτες. Δεν ήθελα να πάω σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά μου. Στον Παναθηναϊκό είναι έτσι η κατάσταση που έκρινα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Ήθελα να ξεχωρίσω αμέσως”, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις διαφορές στο μπάσκετ μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ, είπε: “Είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το ΝΒΑ. Το μπάσκετ που παίζεται είναι υψηλού επιπέδου, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός κάθε εβδομάδα. Είναι κάτι που το διαπιστώνεις αμέσως. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες και δυνατές ομάδες. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ακόμη προσπαθώ να το συνηθίσω, αλλά αποδέχτηκα την πρόκληση και το απολαμβάνω. Δεν ήξερα πώς ήταν το μπάσκετ στην Ευρώπη πριν έρθω. Με εξέπληξε κάπως το πόσο ανταγωνιστική είναι η EuroLeague. Το στυλ είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι έχω συνηθίσει. Αντιλήφθηκα πως κάποια πλεονεκτήματα που μπορείς να έχεις στο ΝΒΑ, δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Το τρίποντο είναι πιο κοντά, συνεπώς το γήπεδο μικραίνει και οι άμυνες είναι πιο εύκολο να οργανωθούν και υπάρχει πάντα ένας αμυνόμενος κοντά σου. Θα νόμιζε κανείς πως θα ήταν εύκολο να βάζεις τρίποντα στην Ευρώπη, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Δεν υπάρχουν αποστάσεις όπως στο ΝΒΑ, η μπάλα πρέπει να κινείται συνεχώς”.


👉 Κατέβασε δωρεάν το επίσημο app του pickandroll.gr σε Android και iOS!📱

Περισσότερα