Φάνης Χριστοδούλου: «Ήταν χάλια η Εθνική στο Eurobasket γιατί έπαιξε με στυλ NBA»

Το δικό του σχόλιο για την παρουσία της Εθνικής στο Eurobasket, έκανε ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, Φάνης Χριστοδούλου, μιλώντας στην εφημερίδα “Φως”.

“Χάλια. Άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της. Η Εθνική έπαιζε πάντα με βάση την άμυνά της. Και μετά ήταν η επίθεση. Εδώ είδαμε ένα στυλ τύπου ΝΒΑ, το οποίο δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς. Θεωρώ ότι θα το δούμε αυτό και θα λυθεί στην πορεία, γιατί γενικότερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό από το αμερικάνικο”, δήλωσε.

“Πρέπει ο Γιάννης να ακολουθεί το παιχνίδι της Εθνικής και όχι το αντίστροφο που είδαμε. Και με καλή άμυνα, άλλωστε, εάν παίξεις, μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Γιάννης είναι ο σούπερ σταρ της ομάδας. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε πάνω του, αλλά με όλη την ομάδα. Και να μην ξεχνάμε αυτό που είπα και πριν. Στο μπάσκετ πάντα πρώτα ήταν η άμυνα και μετά η επίθεση”, ανέφερε.

“Ευθύνες δεν ξέρω ποιος έχει και ποιος δεν έχει. Εγώ ξέρω ότι αυτό που είδα από την τηλεόραση δεν μου άρεσε. Από το πρώτο παιχνίδι. Δεν υπήρχε ομαδικότητα. Περάσαμε τα παιχνίδια με φωτοβολίδες. Σε μερικά ήταν ο Ντόρσεϊ, σε άλλα ο Αγραβάνης και ο Γιάννης. Και στο τέλος ήταν ο Λαρεντζάκης που με την Τσεχία άλλαξε το παιχνίδι και στο τελευταίο ματς με την Γερμανία ήταν ο μόνος παίκτης με ψυχή. Κατά τα άλλα, τίποτα σε ομαδικό επίπεδο”, τόνισε.
Περισσότερα
Total
15
Share