Όσο εσείς φτιάχνατε superteams, τα παιδιά στο Φοίνιξ έφτιαχναν ΟΜΑΔΑ

Στο ξεκίνημα της σεζόν (σχεδόν) όλοι συμφωνούσαν πως ο φετινός τίτλος θα καταλήξει σε μια από τις δύο ομάδες του Λος Άντζελες. Η άφιξη του Τζέιμς Χάρντεν στο Μπρούκλιν τον περασμένο Ιανουάριο έβαλε στην κουβέντα των μεγάλων φαβορί και τους Νετς. Τελικά όλοι όσοι πόνταραν στις superteams πήγαν… κουβά!

Στη Δύση, οι πρωταθλητές της “φούσκας” Λέικερς πλήρωσαν το γεγονός πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον αστράγαλό του, ενώ και ο φετινός σχεδιασμός αποδείχτηκε ξεκάθαρα αποτυχημένος, με παίκτες στους οποίους ο Φρανκ Βόγκελ πόνταρε πολλά (Σρέντερ, Μάθιους, Γκασόλ, Χάρελ) να αποδεικνύονται χειρότεροι από τους προκατόχους τους.

Όσο για τους συμπολίτες τους, Κλίπερς, είναι δεδομένο πως στην postseason το πάλεψαν όσο μπορούσαν, όμως η απουσία του Καουάι Λέοναρντ δεν τους επέτρεψε να φτάσουν πιο μακριά από τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Το εισιτήριο για τους τελικούς από τη Δύση κατέληξε πανάξια στα χέρια των Φοίνιξ Σανς, με τον καταπληκτικό Μόντι Γουίλιαμς να εκμεταλλεύεται το γεγονός πως είχε στα χέρια του τον πιο ταλαντούχο σκόρερ της νέας γενιάς και τον καλύτερο παλαιάς κοπής πόιντ γκαρντ στο NBA.

Τη διαφορά έως τώρα την έχουν κάνει οι Ντέβιν Μπούκερ και Κρις Πολ, όμως ο 49χρονος head coach κατάφερε παράλληλα να βελτιώσει σημαντικά και τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ των “ήλιων” που αρχικά δεν έμοιαζε ικανό για τέτοιες υπερβάσεις. Ο ΝτεΆντρε Έιτον δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον περσινό Έιτον, ο Κάμερον Πέιν το 2019 που εκδιώχθηκε ως ανεπαρκής από τους Σικάγο Μπουλς σήμερα διαπρέπει, ενώ ο γυρολόγος Τζέι Κράουντερ των πέντε ομάδων σε τέσσερα χρόνια έχει “κουμπώσει” απόλυτα στο σύνολο.

Στην Ανατολή, στα χαρτιά οι Νετς είχαν σίγουρα την πιο ισχυρή πεντάδα και πιθανότατα το καλύτερο ρόστερ μεταξύ των 16 ομάδων που θα συμμετείχαν στα πλέι-οφ. Οι τραυματισμοί των Χάρντεν και Ίρβινγκ, όμως, δεν επέτρεψαν ποτέ στο συγκρότημα του Στιβ Νας να “δέσει”, με τους τρεις μεγάλους σταρ να βρίσκονται ταυτόχρονα στο παρκέ για 202 λεπτά στη regular season και για 130 στα πλέι-οφ. Οι μονάδες δεν έγιναν ποτέ ομάδα και ο αποκλεισμός από τους Μπακς ήρθε δύσκολα, αλλά μάλλον φυσιολογικά.

Οι απουσίες των Νετς έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο για να φτάσουν σήμερα οι Μπακς και οι Χοκς να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους τελικούς. Όλα δείχνουν, πάντως, πως και η δική τους μοίρα θα καθοριστεί εν πολλοίς από το ιατρικό δελτίο με τον Γιανγκ (πιθανότατα) και τον Γιάννη (σίγουρα) να μην είναι διαθέσιμοι για το αποψινό καθοριστικό Game 5.

Περισσότερα
Περισσότερα

Οι προβλέψεις του Μπογκντάνοβιτς για τις ομάδες που θα πάνε στο Final Four – Βλέπει έκπληξη ο Σέρβος

Τις τέσσερις ομάδες της EuroLeague που θα δώσουν το “παρών” στο φετινό Final Four, κλήθηκε να επιλέξει ο…
Total
0
Share