Ο Τζόρνταν Κλάρκσον δε βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Λουκ Γουόλτον και δεν αποκλείεται να αλλάξει μπασκετική στέγη το φετινό καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μόουκ Χάμιλτον στο “Basketball Insiders”, οι Λέικερς αναμένεται να αποκτήσουν τον Λόνζο Μπολ, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποχώρηση ενός γκαρντ.
Ο Κλάρκσον έχει συμβόλαιο για ακόμη τρία χρόνια με απολαβές 12,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Με τον Μπολ και τον Ράσελ να μοιράζονται το χρόνο στο βασικό σχήμα, ο 25χρονος γκαρντ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην πόρτα της εξόδου.
Σύμφωνα με τον Χάμιλτον, η Γιούτα είναι ένας πιθανός προορισμός γι’ αυτόν, με τους Τζαζ να παραχωρούν ενδεχομένως και κάποια μελλοντικά pick στους Λέικερς, ώστε να ολοκληρωθεί το deal.
Τη φετινή περίοδο, ο Κλάρκσον είχε κατά μέσο όρο 14,7 πόντους, 2,6 ασίστ και 3,0 ριμπάουντ ανά αγώνα.