Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσουν την εμφάνιση του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μιμήθηκαν ήχους λύκων, σε μια κίνηση που έχει τη δική της ιστορία και συνδέεται άμεσα με τον Αμερικανό γκαρντ.
Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη του Ολυμπιακού με 84-78, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 24 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, σε σχεδόν 32 λεπτά συμμετοχής.
Ο Αμερικανός είχε 5/10 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 2/3 ελεύθερες βολές, συγκεντρώνοντας 19 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
Η εμφάνισή του αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν της ιταλικής ομάδας, με τους συμπαίκτες του να του αφιερώνουν έναν ασυνήθιστο πανηγυρισμό.
Γιατί τον αποκαλούν «The Wolf»
Η εξήγηση βρίσκεται σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ τον Μάρτιο του 2022 στην επίσημη ιστοσελίδα του EuroCup, όταν αγωνιζόταν στην Ανδόρα.
Τότε είχε αποκαλύψει ότι αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του «The Wolf» (Ο Λύκος), εξηγώντας πως πρόκειται για μια δεύτερη προσωπικότητα που δημιούργησε προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη επιθετικότητα μέσα στο γήπεδο.
«Ναι, αποκαλώ τον εαυτό μου “Ο Λύκος”, νομίζω για διάφορους λόγους. Πάντα αγαπούσα τους σκύλους μεγαλώνοντας. Πάντα ένιωθα μεγάλη έλξη προς την ιδέα να έχω έναν σκύλο, όπως πολλοί άνθρωποι. Έπειτα συνειδητοποίησα ότι η φυσική μου προσωπικότητα δεν είναι καλή για το γήπεδο του μπάσκετ, επειδή δεν είμαι πολύ επιθετικός. Είμαι παθητικός και μερικές φορές απλώς αφήνω τα πράγματα να κυλούν», είχε εξηγήσει.
Ο Αμερικανός είχε αναφέρει ότι, παρατηρώντας διάσημους καλλιτέχνες και αθλητές που χρησιμοποιούσαν διαφορετικά ονόματα ή περσόνες, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του.
«Συνειδητοποίησα ότι για να παίξεις αυτό το άθλημα σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να έχεις σταθερά κάποια μορφή πολύ έντονης επιθετικότητας. Άρχισα να παρατηρώ διάφορους διάσημους ανθρώπους, καλλιτέχνες, ράπερ, τραγουδιστές και αθλητές. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα, σχεδόν σαν μια δεύτερη προσωπικότητα. Έτσι, πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισα ότι αυτή θα ήταν η δική μου δεύτερη προσωπικότητα. Όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, προσπαθώ να γίνομαι κάτι διαφορετικό, ώστε να με βοηθά ψυχολογικά να είμαι πιο σταθερός στο μπάσκετ», είχε τονίσει.
Η ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από τους αγώνες
Μάλιστα, ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ είχε αποκαλύψει ότι η προσπάθεια να ενεργοποιήσει αυτή τη δεύτερη προσωπικότητα αποτελεί μέρος της καθημερινής προετοιμασίας του πριν από κάθε παιχνίδι.
Ο Αμερικανός ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα, η οποία περιλαμβάνει ξεκούραση, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό και ατομική προπόνηση. Λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ, απομονώνεται νοητικά από όσα συμβαίνουν γύρω του και προσπαθεί να συγκεντρωθεί απόλυτα στην αναμέτρηση.
«Τέσσερα λεπτά πριν από τον αγώνα, παίρνω μία από τις στάσεις διαλογισμού μου και κάθομαι συγκεντρωμένος. Αποκλείω όλους τους θορύβους και προσπαθώ να είμαι απόλυτα παρών στη στιγμή, κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να βγει αυτή η προσωπικότητα του Λύκου και να είμαι έτοιμος να παίξω», είχε αποκαλύψει.
Ο πανηγυρισμός των συμπαικτών του
Έτσι εξηγούνται και οι ήχοι λύκων από τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την αναμέτρηση με την Αρμάνι. Ο πανηγυρισμός ήταν μια αναφορά στο παρατσούκλι και στη δεύτερη προσωπικότητα που έχει δημιουργήσει ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ για τον εαυτό του.
Μια ιστορία που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν από τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό και πλέον αποτελεί μέρος της παρουσίας του στα αποδυτήρια των «ερυθρολεύκων».