Την εκτίμηση ότι η έρευνα για την υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό μπάσκετ ενδέχεται να επεκταθεί και σε αγώνες μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού εξέφρασε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ».
Η συζήτηση ξεκίνησε από την τοποθέτηση του Γιώργου Μπούζου, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν η υπόθεση περιορίζεται αποκλειστικά σε αγώνες ομάδων όπως το Μαρούσι, ο Προμηθέας και ο Φάρος ή εάν θα μπορούσε να αφορά και τις δύο μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.
«Όλη αυτή η ιστορία έχει να κάνει μόνο με το Μαρούσι, τον Προμηθέα, τον Φάρο και πάει λέγοντας; Δεν ακουμπάει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Γιατί για να στήσω εγώ όλο αυτό, 8 διαιτητές, οι παράγοντες, περίπου 11 στον αριθμό, δηλαδή αν υπάρχει -το τεκμήριο της αθωότητας είναι δεδομένο- μια οργάνωση που έχει ρίζες παντού, ασχολείται με τον Προμηθέα και το Μαρούσι; Δεν ασχολείται με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;», αναρωτήθηκε.
Απαντώντας, ο Παπαθεοδώρου στάθηκε αρχικά στα χρηματικά ποσά που έχουν αναφερθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την περιουσιακή κατάσταση προσώπων που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.
«Αυτά τα παιχνίδια που έχουν αναφερθεί και στη δικογραφία, επειδή κάποια από αυτά ήταν και σε άλλη εποχή, παρήγαγαν ψίχουλα για τους διαιτητές. Με πεντοχίλιαρα δεν φτιάχνονται περιουσίες εκατομμυρίου. Δηλαδή όποιος ανατρέξει και δει τι έγινε με τον κύριο Παπαπέτρου και πιστέψει ότι τι; Μάζευε δηλαδή ένα 5χίλιαρο που πήρε ξέρω ’γώ από τον Φάρο ή ένα 5χίλιαρο που πήρε από ’δώ και από ’κεί και έφτιαξε αυτή την περιουσία που έφτιαξε;», ανέφερε.
Στη συνέχεια, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η έρευνα δεν θα περιοριστεί στους αγώνες που έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα. «Προφανώς, και παρότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στη δικογραφία Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, εγώ εκτιμώ ότι αποκλείεται να μην καταλήξουμε εκεί», υποστήριξε.
«Στους 7 από τους 9 τελικούς σφύριξαν Τσαρούχα και Παπαπέτρου»
Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κυριάκος Θωμαΐδης, ζήτησε διευκρινίσεις, ρωτώντας εάν ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι θα προκύψουν στοιχεία και για μεγάλα παιχνίδια. Ο Παπαθεοδώρου απάντησε επικαλούμενος τη συμμετοχή της Βασιλικής Τσαρούχα και του Πέτρου Παπαπέτρου στους τελικούς των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
«Θα σου πω κάτι πάρα πολύ απλό. Τα τελευταία 2 χρόνια Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός έπαιξαν 9 φορές στους τελικούς των πλέι-οφ, δεν μιλώ για τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν μιλώ για τη κανονική περίοδο, μόνο στους τελικούς των πλέι-οφ έπαιξαν 9 φορές. Στους 7 από τους 9 σφύριξαν η Τσαρούχα και ο Παπαπέτρου», σημείωσε.
Ακολούθως, έθεσε ένα ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής των συγκεκριμένων διαιτητών σε αγώνες υψηλότερης σημασίας.
«Και κάνω εγώ μια ερώτηση: Δηλαδή η Τσαρούχα και ο Παπαπέτρου είναι διεφθαρμένοι αλλά ήταν για να σφυρίξουν τον Κολοσσό, το Περιστέρι, τον Φάρο, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, αλλά όταν φτάναμε στο υψηλότερο επίπεδο λέγανε τότε θα φορέσουμε το μανδύα του έντιμου και θα πάμε να παίξουμε;», ανέφερε.