Μια ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία σχετικά με τις καταθέσεις που φέρονται να περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ μετέφερε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή «Center Fox» του Foxbet.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μεταξύ των προσώπων που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες αρχές υπάρχει κάποιος που φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι λάμβανε χρήματα, αλλά και ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να έχει δηλώσει ότι τα έδινε.
Αρχικά αναφέρθηκε στα χρηματικά ποσά που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι η σημασία ενός αγώνα και το επίπεδο της διοργάνωσης θα μπορούσαν να επηρεάζουν τα ποσά που απαιτούνταν για μια ενδεχόμενη παρέμβαση.
«Όσο ανεβαίνει η βαθμίδα ή ο συντελεστής δυσκολίας για ένα διαιτητή, τόσο ανεβαίνουν και οι τιμές. Τώρα, μπορεί ο άνθρωπος, βέβαια, να είχε κάνει μια άλλη δραστηριότητα, την οποία εγώ δεν την ξέρω, μια άλλη παράνομη δραστηριότητα και από εκεί να έχει βγάλει κάποια χρήματα. Αυτό θα πρέπει ο ίδιος να το πει στον ανακριτή», τόνισε.
Στη συνέχεια, έθεσε ένα ερώτημα σχετικά με τα οκτώ πρόσωπα που, σύμφωνα με όσα είπε, έχουν καταθέσει για την υπόθεση. «Μήπως ανάμεσα στους οκτώ υπάρχει και κάποιος που τα έδινε; Γιατί θέλω κάτι να εισφέρω σήμερα στο “Center Fox”. Μας παρακολουθεί τόσο κόσμος. Μήπως ανάμεσα στους οκτώ που έχουν καταθέσει υπάρχει και κάποιος που έλεγε ότι “εγώ τους τα έδινα”;», αναρωτήθηκε.
Ο Βασίλης Βέργης ζήτησε, τότε, να διευκρινιστεί εάν αναφερόταν σε παράγοντα ομάδας ή σε μεσολαβητή, με τον Παπαθεοδώρου να απαντά ότι εννοούσε παράγοντα. Ακολούθως, ο δημοσιογράφος προχώρησε στη σημαντικότερη αναφορά του, επικαλούμενος πληροφορίες για το περιεχόμενο των καταθέσεων.
«Ως παράγοντας. Εγώ το θέτω εδώ, το βάζω στο τραπέζι ως ένα ερώτημα. Να δούμε αν θα απαντηθεί στην πορεία των πραγμάτων, σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Μήπως δηλαδή, εκτός από αυτούς, γιατί υπάρχει κάποιος –αυτό λένε οι πληροφορίες– που έχει καταθέσει ότι “εγώ τα έπαιρνα”. Και υπάρχει και κάποιος που έχει καταθέσει ότι “εγώ τα έδινα”», υποστήριξε.
Η συγκεκριμένη αναφορά παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει ότι οι ερευνητικές αρχές διαθέτουν καταθέσεις που δεν περιορίζονται σε περιγραφές περιστατικών από τρίτους, αλλά περιλαμβάνουν ισχυρισμούς προσώπων για δική τους συμμετοχή σε χρηματικές συναλλαγές.