Η αναφορά του Γιασικεβίτσιους στις 32 βολές του Παναθηναϊκού

Advertisement

Στον τρόπο με τον οποίο η Φενέρμπαχτσε διαχειρίστηκε τα φάουλ απέναντι στον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα της ομάδας του στο Telekom Center Athens.

Ο Λιθουανός προπονητής αναγνώρισε την ανωτερότητα των «πρασίνων», εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις 32 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι.

Μάλιστα, ο Γιασικεβίτσιους ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλώς ο αριθμός των φάουλ, αλλά κυρίως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτά έγιναν, καθώς η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να τα χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά για να περιορίσει τον αντίπαλό της.

«Με αυτή τη νοοτροπία δεν μπορείς να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ. Δεν καταφέραμε ποτέ να αποκτήσουμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας και δεν καταφέραμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό να αισθανθεί άβολα. Χρησιμοποιήσαμε τα φάουλ με τον χειρότερο δυνατό τρόπο», ανέφερε.

Advertisement

Στη συνέχεια, εξήγησε τι εννοούσε, συνδέοντας τις πολλές βολές των «πρασίνων» με συγκεκριμένα αμυντικά λάθη της ομάδας του.

«Προφανώς, οι 32 βολές προκύπτουν όταν δεν σταματάς τον αντίπαλο στον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια κάνεις φάουλ σε παίκτες που σουτάρουν τρίποντα. Κάναμε τα πάντα λάθος σε αυτό το κομμάτι», υπογράμμισε.

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε παραδέχθηκε ότι τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν ένας από τους λίγους λόγους για τους οποίους η ομάδα του παρέμεινε ανταγωνιστική σε ορισμένα διαστήματα, χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσει την εικόνα της αναμέτρησης.

«Νομίζω ότι τα επιθετικά ριμπάουντ μάς κράτησαν κάπως μέσα στο παιχνίδι, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, η μία ομάδα ήταν πολύ, πολύ καλύτερη από την άλλη σήμερα στο παρκέ», τόνισε.

Advertisement

Παράλληλα, ο Γιασικεβίτσιους επισήμανε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει τη Φενέρμπαχτσε από τις επιθετικές της συνήθειες, κάτι που δεν συνέβη στην αντίθετη πλευρά του γηπέδου.

«Εμείς υποχρεώσαμε τον αντίπαλο σε 10 λάθη, ενώ εκείνοι μας ανάγκασαν να κάνουμε 17. Μάλιστα, ορισμένα από τα δικά μας λάθη δεν προήλθαν καν από ιδιαίτερη πίεση. Μας έβγαλαν από πολλά πράγματα που προσπαθήσαμε να κάνουμε, ενώ εμείς δεν καταφέραμε να τους αποδιοργανώσουμε. Ήταν πιο δυναμικοί, ειδικά κοντά στο καλάθι», εξήγησε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, χαρακτήρισε την αναμέτρηση ένα χρήσιμο μάθημα για τους παίκτες του, επισημαίνοντας πάντως ότι η μεγάλη διαφορά στο σκορ ενδέχεται να αποκτήσει σημασία εάν οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν τη σεζόν με ίδιο αριθμό νικών.

Advertisement

Περισσότερα