Όλο το παρασκήνιο με Άλεκ Πίτερς – Οι άγνωστοι διάλογοι που οδήγησαν στο «αντίο»

Advertisement

Το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του Άλεκ Πίτερς από τον Ολυμπιακό και τη συμφωνία του με την Αρμάνι Μιλάνο αποκάλυψε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Άγνωστες Υποθέσεις» του SDNA, παρουσιάζοντας το χρονικό των επαφών που είχαν προηγηθεί αρκετούς μήνες πριν από το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η πρώτη κίνηση έγινε από την πλευρά του εκπροσώπου του Αμερικανού το φθινόπωρο του 2025, μεταφέροντας στον Ολυμπιακό την επιθυμία του Πίτερς να παραμείνει στην ομάδα.

«Έχει ξεκινήσει μια πρώτη διαδικασία ο ατζέντης του Πίτερς και λέει “Παιδιά, ο Άλεκ θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό”. Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει δική του πολιτική στο θέμα αυτό. Λέει “Δεν κάνουμε ανανεώσεις μέσα στη μέση της χρονιάς. Δεν είμαστε αυτής της λογικής, θέλουμε να δούμε πώς θα καταλήξει η χρονιά”», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν προχώρησαν τότε σε συμφωνία, με τον Πίτερς να πιέζει για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του και κάποια στιγμή να μεταφέρει συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις για να ανανεώσει.

Advertisement

«Νοέμβριο-Δεκέμβριο ο Πίτερς πιέζει. Και φτάνει σε ένα σημείο και λέει “Άμα μου δώσετε αυτά τα λεφτά, θα υπογράψω”. Δεν γίνεται κάτι από την πλευρά του Ολυμπιακού, δεν προχωράνε οι διαπραγματεύσεις, έχουν μείνει κάπως στάσιμες», πρόσθεσε.

Η κατάσταση άλλαξε μετά το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τότε ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επανέλθει και να καταθέσει σοβαρή πρόταση στον Αμερικανό φόργουορντ. Ωστόσο, ήταν πλέον αργά.

«Εκεί ο Πίτερς λέει “Με συγχωρείτε, έχω συμφωνήσει πλέον. Έχω συμφωνήσει, θα πάω στην Αρμάνι”. Άρα η διαδικασία γίνεται κάποια στιγμή ανάμεσα στο τέλος Φλεβάρη και αρχές Μαρτίου», τόνισε.

Ο Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι από εκείνο το χρονικό σημείο ο Πίτερς είχε ουσιαστικά αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο Ολυμπιακός επιχείρησε στη συνέχεια να ανατρέψει τα δεδομένα και να τον μεταπείσει. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την προηγούμενη υπόθεση του Νίκολα Μιλουτίνοφ και της Αρμάνι, επισημαίνοντας όμως μία σημαντική διαφορά.

Advertisement

«Έκανε ο Ολυμπιακός την προσπάθειά του μήπως τον μεταπείσει, περίπτωση Μιλουτίνοφ, με τη διαφορά όμως ότι ο Μιλουτίνοφ δεν είχε υπογράψει στην Αρμάνι. Δεν είχε υπογράψει. Είχε μεν συμφωνήσει, είχε πει “έρχομαι αύριο”, αλλά δεν πήγε ποτέ», υπογράμμισε.

Περισσότερα