Ήρθε στο φως το φετινό μπάτζετ της Παρτιζάν

Advertisement

Το ύψος του μπάτζετ της Παρτιζάν για τη σεζόν 2026-27 αποκάλυψε ο Όστογια Μιγιάιλοβιτς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο σύλλογος δεν έχει οφειλές και βρίσκεται σε σταθερή οικονομική κατάσταση.

Η Παρτιζάν έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως οι μεταγραφικές της κινήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς αναμένεται να κινηθεί και για επιπλέον ενίσχυση. Στο πλαίσιο του Business Forum στη Λιουμπλιάνα, ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε ευθέως στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και αποκάλυψε το συνολικό ποσό που έχει στη διάθεσή της.

«Το μπάτζετ της Παρτιζάν είναι 28 εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν και ο σύλλογος είναι σταθερός», δήλωσε ο Μιγιάιλοβιτς.

Η σερβική ομάδα έχει ήδη αποκτήσει, μεταξύ άλλων, τους Ίθαν Τόμπσον, Κεβάριους Χέις, Λαμάρ Στίβενς, Αλεσάντρο Παγιόλα, Νίκολα Τανάσκοβιτς, Λούκα Βιλντόζα, Ντέρεκ Γουίλις και Κάιλ Όλμαν, την ώρα που αρκετοί παίκτες αποχώρησαν από το περσινό ρόστερ.

Advertisement

Ανάμεσα σε εκείνους που δεν συνεχίζουν βρίσκονται οι Ίζακ Μπόνγκα, Σέικ Μίλτον, Στέρλινγκ Μπράουν, Ντουέιν Ουάσινγκτον, Νικ Καλάθης, Ντίλαν Οσετκόφσκι, Μπρούνο Φερνάντο και Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Παρά τις πολλές κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, η Παρτιζάν φέρεται να θέλει τουλάχιστον δύο ακόμη παίκτες, με τον Καμ Γουίτμορ να είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για πιθανή μετακόμιση από το NBA στην Ευρώπη.

Με δεδομένο το μπάτζετ των 28 εκατ. ευρώ, απομένει να φανεί πώς θα αξιοποιήσει η Παρτιζάν το υπόλοιπο της μεταγραφικής περιόδου και αν θα προχωρήσει τελικά σε ακόμη μία μεγάλη επένδυση ενόψει της νέας EuroLeague.

Περισσότερα