Ντόμερκαντ: «Θα είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα γκαρντ της EuroLeague»

Advertisement

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το νέο δίδυμο της περιφέρειας της Παρτιζάν ο Χένρι Ντόμερκαντ, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετικά καλά τόσο τον Κάρλικ Τζόουνς, όσο και τον Ίθαν Τόμπσον από την κοινή παρουσία τους στους Γουίντι Σίτι Μπουλς.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και νυν μέλος του οργανισμού των Σικάγο Μπουλς παραχώρησε συνέντευξη στη Mozzart Sport και προέβλεψε ότι οι δύο παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα από τα κορυφαία δίδυμα γκαρντ στη EuroLeague.

Ο Ντόμερκαντ είχε υπό τις οδηγίες του τους Τζόουνς και Τόμπσον τη σεζόν 2022-23 στην G-League, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα χαρακτηριστικά και τη μεταξύ τους χημεία.

«Νομίζω ότι και οι δύο θα είναι πολύ καλοί γκαρντ στη EuroLeague. Ο Κάρλικ έχει ήδη αποδείξει ότι είναι πολύ καλός παίκτης σε αυτό το επίπεδο. Όσον αφορά τον Ίθαν, λόγω του ύψους του, της ικανότητάς του να σουτάρει και να δημιουργεί, ειδικά από μέση απόσταση, αλλά και να φτιάχνει μόνος του καταστάσεις για σκορ και να παίζει μέσα από την επαφή, θεωρώ ότι όλα αυτά θα τον βοηθήσουν να γίνει ένας πολύ καλός σκόρερ στην Ευρώπη», ανέφερε.

Advertisement

Και ακολούθησε η χαρακτηριστική πρόβλεψή του: «Νομίζω ότι αυτοί οι δύο θα είναι ένα από τα καλύτερα δίδυμα γκαρντ στην Ευρώπη. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου», τόνισε.

«Ο Κάρλικ είναι ελίτ πλέι μέικερ»

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ανάλυσή του για τον Τζόουνς, τον οποίο χαρακτήρισε πλέι μέικερ κορυφαίου επιπέδου.

«Ο Κάρλικ, για μένα, είναι ελίτ πλέι μέικερ. Είναι μεγάλος ανταγωνιστής. Παίζει σαν να είναι μεγαλύτερος σωματικά απ’ ό,τι πραγματικά είναι και πιστεύω ότι τα παιχνίδια τους συμπληρώνουν πολύ καλά το ένα το άλλο», είπε.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού εξήγησε ότι η προϋπάρχουσα σχέση των δύο παικτών μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Παρτιζάν.

«Νομίζω ότι ο Ίθαν και εκείνος είχαν καλή σχέση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, όπως και μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό. Με τα χρόνια και οι δύο ωρίμασαν και έγιναν καλύτεροι παίκτες. Πραγματικά με ενδιαφέρει να δω πόσο θα τους βοηθήσουν στην Ευρώπη το κοινό παρελθόν και η χημεία που έχουν», πρόσθεσε.

Η μεγάλη εξέλιξη του Τόμπσον

Για τον Τόμπσον, ο οποίος αποτελεί τη νέα προσθήκη της Παρτιζάν, ο Ντόμερκαντ στάθηκε ιδιαίτερα στη βελτίωση του μακρινού του σουτ και στην ικανότητά του να λειτουργεί με ή χωρίς την μπάλα.

«Ο Ίθαν απλά δεν έχει κακή μέρα. Είναι πάντα χαμογελαστός, εξαιρετικός συμπαίκτης, έχει καταπληκτική νοοτροπία, δουλεύει πάντα σκληρά και θέλει να γίνεται καλύτερος. Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ξεκίνησε να παίζει στην G-League και τώρα, ειδικά στο σουτ, έχει γίνει πολύ πιο σταθερός», υπογράμμισε.

Μάλιστα, αποκάλυψε τι περιλάμβανε το scouting report των Μπουλς όταν αντιμετώπισαν τον Τόμπσον ως παίκτη των Ιντιάνα Πέισερς.

«Το scouting μας ουσιαστικά έλεγε: “Δεν μπορείτε να τον αφήσετε να σουτάρει. Πρέπει να βγείτε επιθετικά πάνω του και να του το στερήσετε”. Μπορεί όμως να παίξει και ως πλέι μέικερ, να χειριστεί την μπάλα, να παίξει δυνατά μέσα στη ρακέτα και παράλληλα να δημιουργήσει μόνος του το σουτ του», σημείωσε.

Γιατί θεωρεί ότι ταιριάζουν τόσο πολύ

Ο Ντόμερκαντ ανέλυσε και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν οι δύο παίκτες στην ίδια πεντάδα, θεωρώντας σημαντικό πλεονέκτημα ότι κανένας από τους δύο δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο ρόλο.

«Όταν ο Κάρλικ χρειάζεται ξεκούραση, ο Ίθαν μπορεί να βοηθήσει στη θέση του πλέι μέικερ, να επιτεθεί και να πάρει τη σωστή απόφαση. Όταν ο Κάρλικ έχει την μπάλα και δημιουργεί για τους υπόλοιπους, ο Ίθαν μπορεί να τελειώσει τις φάσεις», εξήγησε.

«Μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί, επειδή και οι δύο διαθέτουν πολλές δεξιότητες. Ο Κάρλικ μπορεί να παίξει χωρίς την μπάλα και να σκοράρει όταν ο Ίθαν οργανώνει. Ο Ίθαν μπορεί να κατεβάσει την μπάλα και να φτιάξει το play για τον Κάρλικ. Μπορούν ακόμη και να παίξουν pick and roll», πρόσθεσε.

Ο Ντόμερκαντ θεωρεί ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι ιδανικά και για τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. «Και οι δύο παίζουν πολύ σκληρά, μπορούν να ανταποκριθούν στο physical παιχνίδι, να σκοράρουν από μέση απόσταση και να παίξουν pick and roll. Νομίζω ότι όλα αυτά θα τους επιτρέψουν να πετύχουν ως γκαρντ στην EuroLeague», κατέληξε.

Περισσότερα