Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει το μεγάλο «μπαμ» με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, το Solobasket βάζει ξανά στο κάδρο το όνομα του Γιόνας Βαλαντσιούνας.
Το ισπανικό δημοσίευμα στάθηκε στις σημαντικότερες κινήσεις της φετινής αγοράς στη EuroLeague και κατέταξε τον Γιαμπουσέλε στο Νο. 2, χαρακτηρίζοντας την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό ως το μεγάλο χτύπημα των «πράσινων» μέχρι στιγμής.
Όπως αναφέρεται, ο διεθνής Γάλλος επιστρέφει στη EuroLeague για να αποτελέσει ένα από τα βασικά κομμάτια του project που έχει δημιουργηθεί υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης.
Η ιστοσελίδα Solobasket σημειώνει πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει χτίσει τη φιλοδοξία του μόνο γύρω από τον Γιαμπουσέλε, καθώς έχει ήδη ενισχυθεί με παίκτες όπως ο Ίζακ Μπόνγκα, ο Μπράνκου Μπάντιο και ο Μουσταφά Φαλ.
Παράλληλα, όμως, αναφέρει πως το «τριφύλλι» συνεχίζει να εξετάζει μια πιθανή κίνηση που θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη: την πιθανή άφιξη του Γιόνας Βαλαντσιούνας από το NBA. Προφανώς, το συγκεκριμένο σενάριο μοιάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι… «παρανοϊκό», από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση του Γιαμπουσέλε, ενώ διαθέτει στο «5» στους Ματίας Λεσόρ και Μουσταφά Φαλ.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως με τον Γιαμπουσέλε ως νέο σημείο αναφοράς, μετά το πέρασμά του από Σίξερς, Νικς και Μπουλς, και με παίκτες όπως ο Ναν, ο Χέις-Ντέιβις και ο Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός έχει διαμορφώσει ένα σύνολο που είναι φτιαγμένο για να διεκδικήσει με αξιώσεις την EuroLeague.
Η χθεσινή διάψευση του Βαλαντσιούνας
Υπενθυμίζεται πως χθες στη Λιθουανία γράφτηκε ότι ο Βαλαντσιούνας υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, βάζοντας τέλος στο κεφάλαιο του NBA.
Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο ίδιος ο παίκτης διέψευσε τα σενάρια περί οριστικού deal, σχολιάζοντας κάτω από το λιθουανικό δημοσίευμα: «Ξυπνάς και βλέπεις ότι όλα έχουν αποφασιστεί για σένα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εγώ. Ευχαριστώ, δημοσιογράφοι».