Το όνομα του Μάικ Τζέιμς έπεσε στο τραπέζι της Χάποελ Τελ Αβίβ, την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συνεχίζει να ψάχνει την αγορά έναν γκαρντ.
Σύμφωνα με την Israel Hayom, ο Αμερικανός γκαρντ προτάθηκε στη Χάποελ τις τελευταίες εβδομάδες, με τους ανθρώπους της ομάδας να εξετάζουν τις επιλογές τους για την ενίσχυση της περιφέρειας.
Ο Τζέιμς κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά μετά την αποχώρησή του από τη Μονακό, όπου αγωνίστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του project της ομάδας του Πριγκιπάτου.
Παρά το τεράστιο βιογραφικό του και την αποδεδειγμένη ποιότητά του, το ρεπορτάζ αναφέρει πως, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, η Χάποελ Τελ Αβίβ έχει την προσοχή της στραμμένη σε άλλους στόχους και δεν έχει ανοίξει συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη.
Ο Τζέιμς είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και ένας από τους πιο σημαντικούς γκαρντ της τελευταίας δεκαετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Την περασμένη σεζόν με τη Μονακό είχε 16,4 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 6,5 ασίστ κατά μέσο όρο στην EuroLeague, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα μέτρησε 16,6 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 4,8 ασίστ.
Η Χάποελ, πάντως, δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει συνδεθεί με τον έμπειρο γκαρντ. Μετά την αποχώρησή του από τη Μονακό, ο Τζέιμς φέρεται να είχε προχωρημένες επαφές με την Ντουμπάι και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες παρουσιάζονται ως δύο από τις βασικές υποψήφιες για την απόκτησή του.
Προτάθηκε και ο Λούκα Βιλντόζα
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στη Χάποελ Τελ Αβίβ προτάθηκε και ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός γκαρντ έχει συμβόλαιο με τη Βίρτους Μπολόνια για ακόμη μία σεζόν, ωστόσο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι.
Η περίπτωσή του εξετάζεται από την ισραηλινή ομάδα, με τον Βιλντόζα να προέρχεται από σεζόν με 7,1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3,0 ασίστ κατά μέσο όρο στην EuroLeague, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 8,1 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ.
Με τα σημερινά δεδομένα, η Χάποελ συνεχίζει την αναζήτηση για την ενίσχυση της περιφέρειας, έχοντας δεχθεί προτάσεις για μεγάλα ονόματα, αλλά χωρίς να έχει ανοίξει ακόμη συζήτηση με τον Τζέιμς.