Στο αγωνιστικό κίνητρο που έχει ο Μουσταφά Φαλ μετά το τέλος της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό στάθηκαν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και ο Τόλης Κοτζιάς στην εκπομπή Άγνωστες Υποθέσεις του SDNA.
Οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην ψυχολογική και αγωνιστική διάσταση της υπόθεσης, με τον Παπαθεοδώρου να σημειώνει πως το κίνητρο του Γάλλου σέντερ θυμίζει σε έναν βαθμό εκείνο του Κώστα Σλούκα, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για το «τριφύλλι».
«Θεωρώ ότι το σημαντικότερο κίνητρο του Φαλ, μιας και να πούμε μερικές πιο ζουμερές λεπτομέρειες, είναι ότι…», ανέφερε αρχικά ο Παπαθεοδώρου, με τον Κοτζιά να τον διακόπτει λέγοντας πως ο παίκτης θέλει να αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι «είμαι εδώ».
Από την πλευρά του, ο Παπαθεοδώρου συμφώνησε και πρόσθεσε: «Το αγωνιστικό κίνητρο του Φαλ είναι κίνητρο Σλούκα. Δεν ξέρω τι έχει μέσα του, αλλά καταλαβαίνω ότι μετά τον τραυματισμό του ένιωθε ότι μπορούσε να παίξει, ότι ήταν σε φοβερή κατάσταση, έτσι έλεγε ο ίδιος, και δεν έπαιξε».
Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Φαλ όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε όπως περίμενε μετά την επιστροφή του, αλλά έμεινε και εκτός λίστας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
«Και μάλιστα, ήταν εκτός λίστας και παρέμεινε εκτός λίστας του ελληνικού πρωταθλήματος. Είδε την EuroLeague από το βάθος του πάγκου και λίγο πιο πέρα, εννοώ του Final Four», ανέφερε.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δείχνει το πώς παρουσιάζεται η εσωτερική διάσταση της υπόθεσης Φαλ, με τον Γάλλο σέντερ να εμφανίζεται πως θεωρούσε ότι ήταν έτοιμος να προσφέρει μετά τον τραυματισμό του, αλλά δεν πήρε τον ρόλο που πίστευε ότι μπορούσε να έχει.
Έτσι, η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό αποκτά και έντονο στοιχείο προσωπικού κινήτρου, καθώς ο έμπειρος άσος καλείται πλέον να αποδείξει σε νέα ομάδα και σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων ότι παραμένει ένας σέντερ ικανός να επηρεάσει το παιχνίδι στο κορυφαίο επίπεδο.