Θέση υπέρ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πήρε ο Έρικ ΜακΚόλουμ, σχολιάζοντας την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού και υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά τον απομάκρυναν σκόπιμα από το Final Four της EuroLeague.
Ο Αμερικανός γκαρντ, που είχε ρόλο στο περσινό ευρωπαϊκό της Φενέρμπαχτσε και πλέον αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ, μίλησε στο EuroInsiders και στάθηκε με σαφήνεια απέναντι στην ποινή που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ.
«Νομίζω ότι η τιμωρία είναι υπερβολικά αυστηρή. Ήταν πίσω από το τραπέζι της γραμματείας, ζητούσε ένα φάουλ, τίποτα που δεν θα έκανε ήδη ένας προπονητής. Και μετά ουσιαστικά τον βγάζεις επίτηδες εκτός Final Four, επειδή ξέρεις ότι η σειρά θα τελειώσει στο ΟΑΚΑ», ανέφερε, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της τοποθέτησής του.
Ο ΜακΚόλουμ πήγε ακόμη παραπέρα, συνδέοντας την ποινή με το γεγονός ότι το Final Four θα διεξαχθεί στην Αθήνα. «Έτσι του στερείς τη δυνατότητα να είναι στο Final Four, και μάλιστα στην Αθήνα. Είναι σαν χτύπημα στο πρόσωπο. Γίνεται στην πόλη του και στο γήπεδό του, αυτό απλώς δεν είναι σωστό», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως, αν υπάρχει δυνατότητα έφεσης, ίσως η ποινή θα έπρεπε να μεταφερθεί για την επόμενη σεζόν.
«Είναι σημαντικό κομμάτι της EuroLeague. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που φέρνουν κορυφαίους παίκτες και ανεβάζουν το επίπεδο του μπάσκετ. Είδατε πόσο έχει αναβαθμίσει το ΟΑΚΑ», πρόσθεσε.
Δεν παρέλειψε, πάντως, να αναγνωρίσει ότι οι εκρήξεις πρέπει να ελέγχονται, χωρίς όμως να θεωρεί ότι αυτό αναιρεί τη συνολική εικόνα. «Ίσως θα έπρεπε να συγκρατεί περισσότερο τα συναισθήματά του, αλλά αυτά είναι συναισθήματα. Ναι, πρέπει να ελέγχονται, όμως ακριβώς αυτά δίνουν όλη τη γοητεία σε αυτό το project. Δεν μπορείς να αποκλείεις κάποιον από την ευκαιρία να είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου, αν προκριθεί στο Final Four ή πάει και ακόμη παραπέρα», πρόσθεσε.
