Γιασικεβίτσιους: «Αυτή ήταν η πιο έξυπνη ομάδα στην οποία έχω παίξει»

Advertisement

Με πολύ θερμά λόγια για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ της δικής του εποχής μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο έξυπνη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ποτέ.

Ο νυν προπονητής της Φενέρμπαχτσε και θρύλος της Μακάμπι αναφέρθηκε στην περίοδο που φόρεσε τα κίτρινα και στάθηκε κυρίως στην μπασκετική αντίληψη και στην ποιότητα δημιουργίας εκείνης της ομάδας.

«Η ικανότητα να πασάρει, να διαβάζει τις άμυνες και τις καταστάσεις, αυτό ήταν που έκανε εκείνη την ομάδα της Μακάμπι την πιο έξυπνη ομάδα στην οποία έχω παίξει ποτέ», ανέφερε μιλώντας στο Eurohoops.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί εκείνο το σύνολο ήταν τόσο ξεχωριστό, τονίζοντας πως η δημιουργία δεν ερχόταν μόνο από την περιφέρεια. «Με έναν τρόπο, η Μακάμπι έγινε ιστορική ομάδα που έπαιζε με τέσσερις ή πέντε πόιντ γκαρντ. Δεν ήταν μόνο οι περιφερειακοί που δημιουργούσαν, το έκανε και ο Νίκολα Βούιτσιτς από τη θέση του σέντερ, και αυτό έκανε τα πάντα στην επίθεση τόσο εύκολα», είπε.

Μάλιστα, ο Σάρας έδειξε πόσο έντονα του έχει μείνει εκείνη η αγωνιστική ταυτότητα, λέγοντας: «Αν παίζαμε σήμερα σε λίγκα βετεράνων, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα κυκλοφορούσαμε την μπάλα όπως τότε».

Ο Λιθουανός αναφέρθηκε και στα Final Four, δίνοντας συμβουλή στους παίκτες για το πώς πρέπει να διαχειριστούν την πίεση. «Προσπαθήστε να αποφύγετε το χάος, ειδικά στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί το Final Four. Απλώς να είστε ο εαυτός σας. Πάντα λέω στους νεαρούς παίκτες που πάνε στο πρώτο τους Final Four να ελέγχουν ό,τι μπορούν να ελέγξουν», υπογράμμισε.

Θυμήθηκε, μάλιστα, και τη δική του πρώτη εμπειρία στη μεγάλη σκηνή. «Είναι εντάξει να παίξεις άσχημα. Στο πρώτο μου Final Four ήμουν τραγικός. Αλλά οι πιο έμπειροι παίκτες νίκησαν για μένα και είπα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα κάνω το ίδιο για τους νεότερους. Καταλαβαίνω την πίεση και το άγχος, αλλά απλώς προσπαθήστε να είστε όσο περισσότερο γίνεται ο εαυτός σας», τόνισε.

Περισσότερα