Σημαντικές αποκαλύψεις για το project του NBA Europe και την πιθανή εμπλοκή ελληνικού παράγοντα έκανε ο Σωτήρης Βετάκης στην εκπομπή Strong Side του καναλιού Scorakias, μεταφέροντας συγκεκριμένες πληροφορίες για τις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο έγκριτος δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το NBA Europe θέλει και ομάδα από την Αθήνα και προσέγγισε τις ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην EuroLeague. Έκανε μια προσέγγιση και με τον Παναθηναϊκό, έκανε και με τον Ολυμπιακό, γιατί θα ήθελε να μπει μια ομάδα, τουλάχιστον μια, από την Αθήνα. Είναι ένας πόλος».
Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, η Αθήνα δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων: «Ιεραρχικά, τουλάχιστον έτσι όπως το προσεγγίζουν και έτσι όπως το εξετάζουν το ζήτημα, δεν είναι από τις πρώτες πόλεις που θέλουν από το NBA ντε και καλά να υπάρχει. Προηγείται η Αγγλία, προηγείται το Παρίσι, η Γερμανία, η Ιταλία, αλλά κάπου μέσα είναι και η Αθήνα».
Σύμφωνα με όσα είπε, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν δείχνουν διάθεση να αποχωρήσουν από την EuroLeague: «Οι υπάρχουσες ομάδες, ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρονται, “κλειδώνουν” στην EuroLeague».
Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους του NBA Europe σε άλλες κατευθύνσεις: «Οι άνθρωποι που προσέγγισαν και προσπάθησαν να αναζητήσουν ενδιαφερόμενους για να δημιουργηθεί ομάδα στην Αθήνα που θα αγωνίζεται στη νέα διοργάνωση, καθότι φαίνεται ότι οι υπάρχουσες ομάδες δεν ενδιαφέρονται, αναζήτησαν ή επενδυτές, ή κάποια από τις ποδοσφαιρικές που θα μπορούσε να φτιάξει κάποια ομάδα ο ιδιοκτήτης».
Σε αυτό το σημείο έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Η πληροφορία λέει, λοιπόν, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα γίνει, ότι από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που το βλέπουμε ξεκάθαρα στο ποδόσφαιρο, εκτός του Ολυμπιακού έχει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Ρίο Άβε, και είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το επιχειρείν στον χώρο του αθλητισμού. Η πληροφορία, λοιπόν, λέει ότι οι άνθρωποι του, τα στελέχη του, εξετάζουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής με κάποιον τρόπο, με μια ομάδα ως επενδυτής, στο NBA Europe. Προφανώς με κάποια ομάδα στην Αθήνα».
Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της μορφής που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα: «Τώρα, αν δημιουργηθεί μια άλλη ομάδα, η οποία θα λέγεται, ξέρω εγώ, «Πειραιάς», ή θα λέγεται «Θρύλος», ή θα πάμε σε μια λογική που αυτή τη στιγμή την βλέπουμε στην Μπαρτσελόνα, που είναι ίδιο κλαμπ, και την Μπάγερν Μονάχου, που λέγεται FC Μπαρτσελόνα Μπάσκετ και FC Μπάγερν Μονάχου Μπάσκετ. Εκεί προφανώς υπάρχει και κάποιο conflict, γιατί υπάρχει η ΚΑΕ Ολυμπιακός».
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλά η κινητικότητα είναι υπαρκτή: «Έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πραγματικά εκδηλώσει ενδιαφέρον, ή απλά θα το εξετάσει, καθότι –όπως είπαμε– οι άνθρωποι που τρέχουν το project του NBA Europe εξετάζουν και σκαλίζουν και έχουν βγάλει τα ραντάρ τους για να βρούνε και ομάδες, και ιδιοκτήτες, και επενδυτές που θα μπορούσαν να ενταχθούν με κάποιο τρόπο σε αυτό το project και να δημιουργηθούν οι 16 ομάδες, οι 12 εξ αυτών με συμβόλαιο».
