«Μπασκετικά, πρέπει να βγει ο Καλαϊτζάκης από την ομάδα – Στο «3» να πάει με Όσμαν και Γκριγκόνις»

Advertisement

Σαφές μήνυμα για την ανάγκη ξεκάθαρου αγωνιστικού πλάνου στον Παναθηναϊκό έστειλε ο Γιώργος Μπόγρης, μιλώντας στους betarades, θέτοντας στο επίκεντρο τους ρόλους στο «3» και στο «4», αλλά και τις επιλογές προσώπων.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στάθηκε στην εναλλαγή προσώπων και αποφάσεων, επισημαίνοντας ότι η ομάδα δείχνει να μην έχει καταλήξει σε σταθερή κατεύθυνση. “Για μένα θα πρέπει να αποφασιστεί και γενικότερα ποιο είναι το πλάνο και ποια είναι η ομάδα που προχωράμε. Δηλαδή τώρα μία μπαίνει ο Γκριγκόνις, μία μπαίνει ο Σαμοντούροβ”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στη θέση «4», ειδικά με την απουσία του Μήτογλου, εξήγησε ότι αν η επιλογή είναι ο Σαμοντούροβ, αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό, όμως στο «3» θεωρεί πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα. “Άμα είναι υγιής, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν δίνουμε μια ελευθερία στον Γκριγκόνις και τον θεωρούμε τελειωμένο – άμα δεν πονάει. Είναι το μόνο 3άρι που έχεις, το οποίο μπορεί να παίξει pick and roll”, υπογράμμισε.

Ο Μπόγρης στάθηκε και στο πρόβλημα της δημιουργίας από τη συγκεκριμένη θέση, σημειώνοντας ότι είτε ο Παναθηναϊκός παίζει με τρεις κοντούς και γίνεται ευάλωτος αμυντικά, είτε πηγαίνει σε λύσεις που δεν προσφέρουν ανάγνωση και δημιουργία. “Ο Όσμαν δεν παίζει pick and roll, δεν διαβάζει για να βγάλει φάση”, ανέφερε.

Για τον Μάριους Γκριγκόνις, τόνισε ότι πρόκειται για παίκτη με στοιχεία που λείπουν από το ρόστερ. “Ο Μάριους έχει playmaking skills, έχει τρίποντο, έχει size, προσπαθεί στην άμυνα. Απλά δεν γίνεται με τα δίλεπτα. Πρέπει να αποφασίσεις να τον στηρίξεις, γιατί θα σου δώσει κάτι το οποίο δεν το έχεις”.

Παράλληλα, μίλησε για τον Καλαϊτζάκη, λέγοντας ότι μπασκετικά δεν του αρκεί η προσφορά του. “Για μένα πρέπει να βγει ο Καλαϊτζάκης από την ομάδα, μπασκετικά. Ό,τι κι αν δίνει τώρα, λίγο την ενέργεια και αυτό, δεν μου αρκεί”, σχολίασε, προτείνοντας σαφή κατανομή χρόνου στο «3»: “Πρέπει να μοιραστεί στον Όσμαν και τον Γκριγκόνις, δηλαδή 25 λεπτά ο ένας, 15 ο άλλος, και ανάλογα με το ποιος είναι στη μέρα του”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Ρογκαβόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρησιμοποίησή του πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη και στοχευμένη, ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. “Σε άλλα ματς μπορεί να είναι 2 λεπτά, σε άλλα μπορεί να είναι 10, αλλά στοχευμένα ότι με το που μπει, θα παίξω πέντε λεπτά να βγει από stagger να σουτάρει”, υπογράμμισε.

Περισσότερα
Περισσότερα

Στήριξη από Μάικ Τζέιμς και Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στον Φρανσίσκο μετά το… χαμό για το βραβείο του MVP

Advertisement Σχόλια από σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ προκάλεσαν προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σιλβέν Φρανσίσκο για το βραβείο του…