Μια ενδιαφέρουσα πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή αγορά και το επόμενο καλοκαίρι έκανε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, μιλώντας στο Urbonus podcast του Basketnews, εκτιμώντας ότι το ρεύμα επιστροφής παικτών από το ΝΒΑ προς την EuroLeague όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά ενδέχεται να ενταθεί.
Ο Λιθουανός δημοσιογράφος ανέλυσε τη σκέψη του με φόντο την offseason του 2026, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους απόλυτους superstars του ΝΒΑ, αλλά σε παίκτες υψηλού επιπέδου που χαίρουν γενικότερου σεβασμού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
“Σκεφτόμουν την offseason του 2026. Βλέπουμε αυτό το κύμα παικτών του ΝΒΑ να έρχονται στην Ευρώπη και σκέφτηκα μερικούς από τους Ευρωπαίους αστέρες του ΝΒΑ για τους οποίους υπάρχει σεβασμός. Δεν είναι σταρ της ανώτατης κατηγορίας, όπως ο Γιόκιτς, ο Σενγκούν, ο Ντόντσιτς και ο Γιάννης, αλλά θεωρούνται σπουδαίοι παίκτες. Νομίζω ότι ένας από αυτούς, από το group των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Σιμόνε Φοντέκιο, Γιόνας Βαλαντσιούνας, ίσως ο Γιουσούφ Νούρκιτς, ή κάποιος άλλος, θα αγωνίζεται στην EuroLeague το επόμενο καλοκαίρι. Η πιο τολμηρή πρόβλεψη είναι να έρθουν δύο τέτοιοι παίκτες”, ανέφερε.
