Για τα όσα είχε δηλώσει σχετικά με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τοποθετήθηκε ο διεθνής πλέι μέικερ, Νικ Καλάθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Euro Insiders“.
Όταν κλήθηκε στο παρελθόν να σχολιάσει την εμπειρία που είχε με τον Λιθουανό στην Μπαρτσελόνα, ο βετεράνος γκαρντ είχε πει: “Ως πόιντ γκαρντ θες να έχεις ελευθερία. Ειδικά τώρα που πλέον δεν είμαι 20 ετών και ξέρω πώς να παίξω. Το σύστημα του Σάρας ήταν πιο σκληρό και πιο απόλυτο, είχε τον έλεγχο. Ο Ιτούδης δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Σε εμπιστεύεται και πιστεύει σε αυτό που θα κάνεις. Σου δίνει την ελευθερία να πάρεις τον έλεγχο του αγώνα”, με τον τότε τεχνικό των Καταλανών να απαντά: “Ζούμε σε δημοκρατία, η οποία μας επιτρέπει να πούμε αυτό που θέλουμε”.
“Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα, στην πρώτη και τη δεύτερη σεζόν, νομίζω ότι ήθελε να ελέγχει τα πάντα. Νομίζω ότι είχαμε ένα ρόστερ με πάρα πολλούς καλούς παίκτες και θα μπορούσαμε να παίζουμε πιο ελεύθερα και να έχουμε καλύτερη ροή”, τόνισε ο νυν παίκτης της Μονακό.
“Δεν ξέρω αν θα σας έλεγε το ίδιο, αλλά όπως μπορώ να δω τώρα στην Φενέρμπαχτσε, και το πώς ήταν με εμένα στην Φενέρμπαχτσε πέρσι, για μένα άλλαξε τελείως. Και νομίζω ότι ίσως ήταν το σύστημα στην Ζαλγκίρις, όπου ένιωθε ότι έπρεπε να ελέγχει περισσότερο ό,τι συμβαίνει, αλλά για μένα άλλαξε πολύ. Προφανώς ήμασταν πολύ πετυχημένοι στην Μπαρτσελόνα, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι μας έκανε χειρότερους ή κάτι τέτοιο. Ένιωθα τότε ότι μπορούσε να μας αφήσει να παίξουμε λίγο πιο ελεύθερα”, υπογράμμισε.
