Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιαν Μοντέρο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση του Δομινικανού γκαρντ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» μίλησε στο flash interview του Sport FM TV μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Βίκος Falcons και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τη διαθεσιμότητα του Μοντέρο ενόψει της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα.
«Δεν ξέρω. Θα πήγαινε να κάνει μαγνητική. Εμείς γυρίσαμε στις 7 το πρωί του Σαββάτου εδώ και υπάρχει μια διαδικασία για τους τραυματίες. Δεν ξέρω ποιους έχουμε και πώς θα είναι. Νομίζω, όμως, ότι κανείς δεν έχει κάτι σοβαρό. Ελπίζω όλη την εβδομάδα να προπονηθούμε καλά, για να παίξουμε την Παρασκευή», ανέφερε.
Η τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το πρόβλημα του Μοντέρο, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένεται να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του.
Παράλληλα, πάντως, ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι κανένας από τους τραυματίες της ομάδας δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερες συνθήκες της αναμέτρησης με τους Βίκος Falcons, εξηγώντας ότι βασικός στόχος ήταν η νίκη χωρίς να προκύψουν νέα προβλήματα τραυματισμών.
«Θέλαμε να έρθουμε να παίξουμε το παιχνίδι, να κερδίσουμε και να μην τραυματιστεί κανείς. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Παίζαμε Παρασκευή βράδυ, παίξαμε μετά από δύο παρατάσεις. Επτά-οκτώ παίκτες δεν ήρθαν εδώ. Αναγκαστήκαμε και έπαιξαν παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί και το ζητούμενο ήταν να κερδίσουμε», εξήγησε.
Στη συνέχεια, έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την εμφάνισή της. «Συγχαρητήρια στον Βίκο. Έκανε καταπληκτική εμφάνιση, είναι πολύ σοβαρή ομάδα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και οι συνθήκες εδώ στο γήπεδό τους ήταν πράγματι πολύ καλές για μπάσκετ», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Μπαρτζώκας στάθηκε στη σημασία της εβδομάδας που ακολουθεί, καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στις προπονήσεις χωρίς διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
«Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Αυτή είναι η κατάσταση. Όσο το λέμε συνέχεια, θα είναι δικαιολογία. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Με κάποιο τρόπο τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά μέχρι τώρα. Φυσικά, ακόμα η χρονιά έχει πολλά πράγματα να μας δείξει, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε. Χρειαζόμαστε λίγη προπόνηση και είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τις προπονήσεις που έχουμε μπροστά μας για να γίνουμε καλύτεροι», κατέληξε.