Ουρμπόνας: «Θα πάρει την EuroLeague – Οι υπόλοιποι παίζουν για τη δεύτερη θέση»

Advertisement

Μία ιδιαίτερα αισιόδοξη πρόβλεψη για τον Ολυμπιακό έκανε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, στο πλαίσιο του βίντεο του BasketNews με τίτλο «We’re Definitely Overreacting After 3 EuroLeague Rounds», στο οποίο οι συντελεστές κλήθηκαν να καταθέσουν τις πρώτες, εσκεμμένα υπερβολικές, αντιδράσεις τους μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague.

Ο Λιθουανός δημοσιογράφος επέλεξε τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν ξανά τη διοργάνωση και πως οι υπόλοιπες ομάδες ουσιαστικά θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Φρόντισε πάντως να αναγνωρίσει εξαρχής ότι τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων δεν δικαιολογούν από μόνα τους μία τόσο απόλυτη εκτίμηση.

«Η δική μου υπερβολική αντίδραση είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει τη EuroLeague και οι υπόλοιποι απλώς παίζουν για τη δεύτερη θέση. Αν κοιτάξεις τα πρώτα τρία παιχνίδια, έχασε από τη Βίρτους Μπολόνια, μία ομάδα που προβλεπόταν ότι θα βρίσκεται χαμηλά, ενώ λίγο έλειψε να χάσει και από τη Ζαλγκίρις, η οποία δεν είχε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και τον Σέιμπεν Λι», ανέφερε.

Παρά τα παραπάνω, ο Ουρμπόνας εξήγησε ότι αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει είναι τα διαστήματα στα οποία ο Ολυμπιακός δείχνει το πραγματικό του αγωνιστικό ταβάνι. Μάλιστα, χρησιμοποίησε ως παραλληλισμό τις ιστορίες που άκουγε από τον πατέρα του για την εθνική Βραζιλίας στο ποδόσφαιρο την εποχή του Πελέ, όταν η υπεροχή της ήταν τέτοια ώστε οι παίκτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν την τέλεια φάση πριν σκοράρουν.

Advertisement

Κατά την άποψή του, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ορισμένες φορές και με τον Ολυμπιακό, ο οποίος λόγω της ποιότητάς του μπορεί να χάνει την απαιτούμενη συγκέντρωση και να μετατρέπει το παιχνίδι σε ένα πολύ πιο ελεύθερο μπάσκετ.

«Μερικές φορές έχω το ίδιο συναίσθημα με τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές είναι πολύ χαλαρός στην άμυνα, κάποιες φορές αρχίζει να παίζει μπάσκετ σαν να βρίσκεται σε NBA All-Star Weekend, με εντυπωσιακές πάσες, υπερβολική βιασύνη και τέτοια πράγματα. Αυτό κάποιες φορές τού κοστίζει πόντους, ακόμη και παιχνίδια», σχολίασε.

Ο Ουρμπόνας στάθηκε ιδιαίτερα στις καλοκαιρινές προσθήκες, θεωρώντας ότι ο Γιαν Μοντέρο προσθέτει επιθετικές λύσεις κορυφαίου επιπέδου στα κρίσιμα σημεία και στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στους Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Εμπάι Εντιάι.

«Από τα διαστήματα που έχω δει, με τον Γιαν Μοντέρο να προσθέτει S-tier σκοράρισμα στα κρίσιμα σημεία και S-tier λύσεις στο transition, τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ να αντικαθιστά την άμυνα του Τόμας Γουόκαπ και τον Εμπάι Εντιάι να αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό αμυντικό όπλο, βλέπεις ήδη μία πολύ καλά λαδωμένη μηχανή», υποστήριξε.

Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικό πλεονέκτημα των νέων παικτών είναι ότι μπαίνουν σε ένα σύστημα και μία φιλοσοφία που υπάρχουν ήδη, χωρίς ο Ολυμπιακός να χρειάζεται να δημιουργήσει από την αρχή την αγωνιστική του ταυτότητα. Παράλληλα, θεωρεί ότι η κατάκτηση της περσινής EuroLeague έχει αφαιρέσει ένα σημαντικό ψυχολογικό βάρος από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Δεν έχουν πλέον το άγχος που είχαν πριν, ότι “πρέπει να πάρουμε τη EuroLeague”. Το έκαναν. Θα χαλαρώσουν, θα είναι καλά και θα απολαμβάνουν το μπάσκετ. Και όταν δείξουν όλο το δυναμικό τους, πραγματικά πρόκειται για μία ομάδα από άλλον πλανήτη», κατέληξε ο Ουρμπόνας.

Περισσότερα
Περισσότερα

«Καμπάνα» στον Κάρσεν Έντουαρντς από την Ζαλγκίρις: «Οφείλει να αποτελεί υπεύθυνο παράδειγμα»

Advertisement Πρόσθεσε το PICK&ROLL στις προτιμώμενες πηγές Σε χρηματικό πρόστιμο στον Κάρσεν Έντουαρντς προχώρησε η Ζαλγκίρις Κάουνας, μετά…