Κουτλουάι: «Αυτή η ομάδα έχει τουλάχιστον ίδιες πιθανότητες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την EuroLeague»

Advertisement

Τη δική του ένσταση για τις επιλογές των General Managers της EuroLeague εξέφρασε ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, με αφορμή την ψηφοφορία για τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Στη σχετική ψηφοφορία, ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε το 46,7% των προτιμήσεων και βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με 26,7% και τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται τρίτη με 20%. Η απουσία της Φενέρμπαχτσε από την πρώτη τριάδα προκάλεσε την αντίδραση του Κουτλουάι.

Ο παλαίμαχος Τούρκος άσος υποστήριξε ότι η Φενέρ θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στις συγκεκριμένες ομάδες, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι πιθανότητές της για την κατάκτηση της EuroLeague είναι μεγαλύτερες από εκείνες της Ρεάλ.

«Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε και τη Φενέρμπαχτσε εδώ. Θεωρώ ότι έχει τουλάχιστον όσες πιθανότητες έχουν αυτές οι ομάδες για να κατακτήσει τον τίτλο. Προφανώς έχει πιθανότητες να βρεθεί στο Final Four, αλλά πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε έχει περισσότερες πιθανότητες από τη Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε.

Advertisement

Ο Κουτλουάι εξήγησε στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους έχει αυτή την άποψη, εστιάζοντας στο βάθος και την ποικιλία του ρόστερ, στη συνέπεια του παιχνιδιού αλλά και στη συνέχεια που υπάρχει στην τεχνική ηγεσία.

«Έχει βάθος στο ρόστερ, διαφορετικές επιλογές και συνέπεια στο παιχνίδι της. Παίζει με τον ίδιο προπονητή εδώ και τρία χρόνια και υπάρχουν πολύ σημαντικά δεδομένα σε αυτή τη λίγκα που μας επιτρέπουν να το υποστηρίζουμε αυτό. Το πρώτο είναι η σωματική ποιότητα. Ειδικά στο rotation των γκαρντ διαθέτει κορμιά και φυσικά χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα σε άλλες ομάδες», εξήγησε.

Παράλληλα, σχολίασε και το πώς μπορεί να λειτουργήσει για τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε το γεγονός ότι οι GMs δεν την τοποθέτησαν μεταξύ των τριών πρώτων επιλογών τους. «Οι παίκτες μπορεί να το δουν και να το πάρουν προσωπικά», σημείωσε ο Κουτλουάι.

Περισσότερα