Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την ανανέωση του συμβολαίου του Τάιλερ Ντόρσεϊ εξέφρασε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, εκτιμώντας ότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη του Άλεκ Πίτερς.
Στην εκπομπή «Άγνωστες Υποθέσεις» του SDNA, ο Τόλης Κοτζιάς έθεσε το ερώτημα αν ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προσφέρει στον διεθνή γκαρντ 14 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο τεσσάρων ετών, με τον Παπαθεοδώρου να απαντά καταφατικά.
«Ναι! Γιατί θα γίνει δεύτερη υπόθεση Πίτερς αν το αφήσει λίγο ακόμα ο Ολυμπιακός. Αν ο Ολυμπιακός δεν κινητοποιηθεί γρήγορα για τον Ντόρσεϊ, δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβούν. Μια μέρα να πάει ο Ντόρσεϊ και να πει “Ξέρετε, υπάρχει ένα πρόβλημα, έχω υπογράψει σε άλλη ομάδα” και να μην προλαβαίνει», ανέφερε.
Ο Παπαθεοδώρου στάθηκε παράλληλα και στην πιθανή επίδραση που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια εξέλιξη στην τρέχουσα σεζόν του Ντόρσεϊ. Διευκρίνισε ότι δεν αμφισβητεί την προσπάθεια ή τον επαγγελματισμό του παίκτη, αλλά θεωρεί πως ο χαρακτήρας και ο τρόπος διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
«Τον Ντόρσεϊ δεν τον έχω Πίτερς στο μυαλό μου. Δεν τον έχω με την τετράγωνη λογική του Πίτερς που έλεγε “Δεν με νοιάζει αν έχω υπογράψει σε άλλη ομάδα, εγώ θα παίξω στο 200%”. Και όταν λέω στο 200%, δεν λέω ότι το παιδί, ο Ντόρσεϊ, θα υπολείπεται της προσπάθειας που πρέπει να κάνει, αλλά άλλη η συγκέντρωση του Πίτερς, άλλη η συγκέντρωση του Ντόρσεϊ, άλλος ο ένας παίκτης, άλλος ο άλλος. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», εξήγησε.
Στο οικονομικό σκέλος, η θέση του ήταν ξεκάθαρη. Όπως υποστήριξε, θα έδινε τα 14 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια στον Ντόρσεϊ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αγωνιστική του αξία όσο και το ελληνικό διαβατήριο.
«Γι’ αυτό τα 14 για 4 φυσικά και θα τα έδινα για τον Ντόρσεϊ, που είναι και Έλληνας. Γιατί αν δεν τα δώσει ο Ολυμπιακός, τα έχει δώσει άλλη ομάδα. Μπορεί να τα πάρει λοιπόν από άλλη ομάδα», κατέληξε.