Γιατί ο Γουόκαπ δεν ευχαρίστησε τον Μπαρτζώκα στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του;

Advertisement

Ένα από τα σημεία που σχολιάστηκαν περισσότερο στο προχθεσινό αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Τόμας Γουόκαπ προς τον Ολυμπιακό ήταν η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον Γιώργο Μπαρτζώκα, παρά την πολυετή συνεργασία και την εξαιρετική σχέση που είχαν αναπτύξει εντός και εκτός παρκέ.

Ο Γουόκαπ επέλεξε στο μήνυμά του να ευχαριστήσει θερμά τον Ολυμπιακό, τους φιλάθλους του συλλόγου και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες της ομάδας για την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και τη στήριξη που του έδειξαν στα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε πρόθεση να απογοητεύσει ή να προκαλέσει δυσαρέσκεια στον κόσμο και στον οργανισμό με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η παρουσία του στον Πειραιά.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, ήταν ότι σε ένα τόσο αναλυτικό μήνυμα δεν υπήρξε προσωπική αναφορά στον Μπαρτζώκα. Ούτε ένα «ευχαριστώ» προς τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών και υπό τις οδηγίες του οποίου εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του Ολυμπιακού.

Advertisement

Η συγκεκριμένη παράλειψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν συνδεθεί με όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα πριν από την αποχώρησή του.

Ο Μπαρτζώκας ήταν, σύμφωνα με όσα προκύπτουν, από εκείνους που απογοητεύτηκαν περισσότερο από τη στάση του Γουόκαπ. Όχι μόνο επειδή έχανε έναν παίκτη που θεωρούσε εξαιρετικά σημαντικό για το αγωνιστικό του πλάνο, αλλά κυρίως επειδή οι δύο άνδρες είχαν χτίσει μέσα στα χρόνια μια ιδιαίτερα στενή σχέση.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τον Γουόκαπ, του είχε δώσει πολύ σημαντικό ρόλο και μεταξύ τους υπήρχε για χρόνια αμοιβαία εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και ο τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε η κατάσταση στο τέλος της, με τον παίκτη να ζητά την αποχώρησή του και να μην επιστρέφει στην Ελλάδα, ήταν κάτι που τον επηρέασε ιδιαίτερα.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Μπαρτζώκας δεν έκρυψε πρόσφατα τη στεναχώρια του μιλώντας στο Sport24.

Advertisement

«Δεν είναι μυστικό ότι οι δύο αυτοί παίκτες ήταν πάρα πολύ σημαντικοί για μας και για μένα προσωπικά τα προηγούμενα χρόνια. Με στεναχώρησαν πολύ αυτές οι εξελίξεις. Θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί τους. Για διαφόρους λόγους δεν έγινε», ανέφερε αναφερόμενος στους Γουόκαπ και Μουσταφά Φαλ.

Για την περίπτωση του Γουόκαπ πρόσθεσε πως «για να γίνει και με τον Γουόκαπ η κατάσταση, και αυτό έπρεπε να γίνει», αποφεύγοντας να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η απουσία του ονόματος του Μπαρτζώκα από το αποχαιρετιστήριο του Γουόκαπ δεν αποδεικνύει από μόνη της προσωπική ρήξη. Είναι όμως δύσκολο να περάσει απαρατήρητη, ειδικά με δεδομένο το πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους επί χρόνια και το πόσο απογοητευμένος φέρεται να ήταν ο Έλληνας τεχνικός από τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε τελικά αυτός ο κύκλος.

Advertisement

Περισσότερα