Αιχμηρές δηλώσεις για τον Λούκα Ντόντσιτς έκανε ο παλαίμαχος NBAer, Αλ Χάρινγκτον, εκφράζοντας αμφιβολίες τόσο για τη στάση του Σλοβένου, όσο και για το κατά πόσο ο Τζέι Τζέι Ρέντικ είναι ο κατάλληλος προπονητής για να τον οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο.
Μιλώντας στο podcast «To the Baha», ο Χάρινγκτον αναφέρθηκε στην παρουσία του Ντόντσιτς στους Λος Άντζελες Λέικερς και στη συνύπαρξή του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, υποστηρίζοντας πως ο 27χρονος γκαρντ δεν φαίνεται να έχει αξιοποιήσει όσα θα μπορούσε να πάρει από τον πολύπειρο συμπαίκτη του.
«Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό μάλλον δεν συνέβη, γιατί θεωρώ πως είναι αλαζόνας. Επίσης, νομίζω ότι ο ΛεΜπρόν βρίσκεται πλέον σε σημείο της καριέρας του όπου πιθανότατα δεν έχει την ίδια υπομονή», ανέφερε ο Χάρινγκτον.
Ο βετεράνος του NBA στάθηκε και στον Τζέι Τζέι Ρέντικ, εκτιμώντας πως ο τεχνικός των Λέικερς δύσκολα μπορεί να επιβληθεί στον Ντόντσιτς σε βαθμό που να τον βοηθήσει να αλλάξει επίπεδο.
«Δεν πιστεύω ότι ο Τζέι Τζέι είναι αυτός που μπορεί να το βγάλει από μέσα του, επειδή ο Λούκα έχει παίξει αντίπαλός του και μαζί του. Πάντα θα θυμάται εκείνη την περίοδο και δεν νομίζω ότι αυτός ο σεβασμός θα υπάρξει ποτέ πραγματικά», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Χάρινγκτον, ο Ντόντσιτς ίσως χρειάζεται έναν προπονητή με πολύ ισχυρότερο κύρος και ιστορικό επιτυχιών. «Θα χρειαστεί κάποιον με pedigree, έναν τύπο σαν τον Πόποβιτς, που θα μπορεί να καθίσει μαζί του και να του εξηγήσει τι χρειάζεται για να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών», πρόσθεσε.
Την περασμένη σεζόν ο Ντόντσιτς είχε κατά μέσο όρο 33,5 πόντους, 8,3 ασίστ και 7,7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 47,6% εντός παιδιάς και 36,6% από το τρίποντο.