Στη μεγάλη αλλαγή που θεωρεί ότι φέρνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Ντονάτας Ουρμπόνας, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην προηγούμενη κατάσταση με τον Εργκίν Αταμάν.
Ο Λιθουανός δημοσιογράφος υποστήριξε στο Urbonus podcast του BasketNews ότι, πέρα από τις αγωνιστικές απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς, υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά υπέρ του Παναθηναϊκού: η ξεκάθαρη εξουσία στα αποδυτήρια. Μάλιστα, έθεσε ανοιχτά το ερώτημα για το ποιος είχε πραγματικά τον ηγετικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια.
«Ποιος ήταν ο πραγματικός ηγέτης; Ποιος έδινε τον τόνο σε αυτή την ομάδα; Ο Εργκίν Αταμάν, δημιουργώντας χάος εντός και εκτός παρκέ ή χωρίς να έχει τον σεβασμό των παικτών του; Ποιος ήταν πραγματικά ο ηγέτης του ρόστερ;», αναρωτήθηκε.
Ο Μπλαζεβίτσιους απάντησε ότι θεωρεί πως ο Κώστας Σλούκας είχε αυτόν τον ρόλο το 2024, αλλά δεν ήταν τόσο σίγουρος για τις επόμενες σεζόν.
Ο Ουρμπόνας, πάντως, θεωρεί ότι με τον Ομπράντοβιτς η συγκεκριμένη συζήτηση τελειώνει.
«Με τον Ζέλικο, για μένα, όλα είναι ξεκάθαρα. Η εξουσία είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ότι βρίσκεται πάνω από τον Παναθηναϊκό. Βάζει τη νίκη πάνω από τα πάντα. Θα υπάρχει εξουσία, δεν θα υπάρχει χάος μέσα στην ομάδα ή εκτός παρκέ. Μόνο μπάσκετ. Να κερδίσουμε κάτι μαζί», κατέληξε.