Νέα διάσταση στην υπόθεση του Μάριο Χεζόνια δίνει η ισπανική ιστοσελίδα Encestando, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο Κροάτης ενημέρωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόφασή του να αποχωρήσει με προορισμό το NBA.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι απαραίτητο η ρήτρα αποδέσμευσης να καταβληθεί από ομάδα του NBA, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να την πληρώσει και ο ίδιος ο παίκτης.
«Προσοχή στην υπόθεση του Χεζόνια και της αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσει τη ρήτρα μία ομάδα του NBA, μπορεί να το κάνει και ο ίδιος. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», αναφέρει το Encestando.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ο Κροάτης φόργουορντ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με κάποια ομάδα του NBA. Όπως σημειώνεται, ακόμη και αν υπογράψει αρχικά ένα Exhibit 10 συμβόλαιο, θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες και στη συνέχεια να υπογράψει σε ομάδα της EuroLeague.
Το συγκεκριμένο σενάριο διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Χεζόνια να επιστρέψει σχετικά σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο μία ακόμη ευκαιρία στο NBA.
Την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της «βασίλισσας» ο Χεζόνια είχε 13,3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 12,4 PIR κατά μέσο όρο σε 44 παιχνίδια στην EuroLeague, αγωνιζόμενος για 22:36 λεπτά ανά αγώνα. Σούταρε με 52,1% στα δίποντα, 30,6% στα τρίποντα και 80,5% στις βολές, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.