Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Βαλένθια και να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως πήρε ο Χάιμε Πραντίγια.
Σύμφωνα με το Encestando, ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ είπε το «ναι» στη «βασίλισσα» και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών, μέχρι το 2031.
Το μόνο που απομένει, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιό του και να καταβληθεί η ρήτρα αποδέσμευσής του, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες.
Ο Πραντίγια είχε συμβόλαιο με τη Βαλένθια μέχρι το 2028, ενώ οι «νυχτερίδες» του είχαν καταθέσει πρόταση για επέκταση τριών ακόμη ετών, δηλαδή συνολικά για πενταετή παραμονή. Παρόλα αυτά, ο 25χρονος άσος αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ρεάλ.
Στη Μαδρίτη θα συναντήσει ξανά τον Πέδρο Μαρτίνεθ, ο οποίος ήταν προπονητής του στη Βαλένθια και πλέον αναλαμβάνει το νέο πρότζεκτ της Ρεάλ.
Ο Πραντίγια αποκτήθηκε πριν από τρία χρόνια από την Σαραγόσα και έκτοτε παρουσίασε μεγάλη εξέλιξη, φτάνοντας μέχρι την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Για τη Ρεάλ, η προσθήκη του έχει ιδιαίτερη σημασία και λόγω των κανονισμών στην ACB, καθώς πρόκειται για γηγενή παίκτη με προοπτική πολλών ετών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη πως ο Πραντίγια είχε καλύτερες οικονομικά προτάσεις από την Εφές και τη Χάποελ, όμως προτίμησε να παραμείνει στο ισπανικό μπάσκετ, αλλάζοντας ομάδα.
Για τη Βαλένθια, η αποχώρησή του αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα στο ρόστερ, μετά τις περιπτώσεις των Γιαν Μοντέρο και Μπράνκου Μπάντιο, που αναμένεται να συνεχίσουν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, αλλά και του Μπράξτον Κι που συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε.
