Πρόβλεψη Μπλαζεβίτσιους για το Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και το νικητή της EuroLeague

Advertisement

Τον Ολυμπιακό επέλεξε ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους του BasketNews ως νικητή του ημιτελικού με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και ως πρωταθλητή της φετινής EuroLeague, προβλέποντας πως οι «ερυθρόλευκοι» θα σπάσουν την κατάρα της πρώτης θέσης.

Ο Λιθουανός χαρακτήρισε τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε ως παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός τελικός της διοργάνωσης, λόγω της ποιότητας και της πορείας των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν.

«Αυτός, στα δικά μου μάτια, είναι ένας ημιτελικός που αξίζει να είναι ο πραγματικός τελικός. Έχεις την καλύτερη ομάδα της κανονικής διάρκειας, η οποία μόλις “σκούπισε” τον αντίπαλό της στα προημιτελικά, εναντίον μιας ομάδας που ήταν στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, στάθηκε στη μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στην καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα της EuroLeague, τονίζοντας πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στην ευστοχία.

«Είναι η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα εναντίον της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα. Αλλά πιστεύω ότι και οι δύο αυτές ομάδες είναι σπουδαίες σε κάθε πλευρά του παρκέ και όλα θα κριθούν κυρίως στην ευστοχία στα σουτ. Ο Ολυμπιακός έχει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στους ψηλούς με παίκτες όπως ο Μιλουτίνοφ, ο Βεζένκοβ, ο Ταϊρίκ Τζόουνς και ο Ντόντα Χολ», τόνισε.

Για την πρόκριση, προέβλεψε ένα δραματικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη έχοντας στο πλευρό του χιλιάδες οπαδούς.

«Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι, σε ένα φινάλε που θα κόβει την ανάσα και σε ένα εξαιρετικά έντονο παιχνίδι, θα δούμε τον Ολυμπιακό, με την υποστήριξη χιλιάδων οπαδών του στην OAKA, να κερδίζει πραγματικά αυτό το παιχνίδι και να προκρίνεται στον τελικό της EuroLeague», είπε.

Στον τελικό, ο Μπλαζεβίτσιους βλέπει ζευγάρι Ολυμπιακός-Βαλένθια, δηλαδή το Νο. 1 απέναντι στο Νο. 2 της regular season, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί είχαν κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

«Σε ένα Final Four πιστεύω ότι κανένας από αυτούς τους αριθμούς, τα περασμένα αποτελέσματα ή οτιδήποτε άλλο στο χαρτί, δεν έχει σημασία. Θεωρώ ότι θα κριθεί στην ευστοχία, στην ενέργεια, στα hustle plays και φυσικά, σε λίγη τύχη», σημείωσε.

Κλείνοντας, έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας την εμπειρία της ομάδας, την παρουσία του κόσμου και την αίσθηση πως έφτασε η ώρα να μπει τέλος στις χαμένες ευκαιρίες των προηγούμενων ετών.

«Προβλέπω ότι η κατάρα του Νο. 1 στην κατάταξη τελικά θα σπάσει και βλέπω τον Ολυμπιακό ως τον πρωταθλητή της EuroLeague για το 2026. Είναι ένα τρελό σενάριο να φαντάζεσαι τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν τον τίτλο τους στο OAKA, αλλά απλά δεν νομίζω ότι μια ομάδα μπορεί να είναι τόσο άτυχη για τόσα πολλά συνεχόμενα χρόνια. Φέτος, θα είναι η χρονιά τους», κατέληξε.

Περισσότερα
Περισσότερα

Η τοποθέτηση Γιασικεβίτσιους μετά τον αποκλεισμό της Φενέρ – Ατάκες που θα συζητηθούν

Advertisement Πρόσθεσε το pickandroll.gr στη Google Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της EuroLeague αναγνώρισε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,…