Τη Φενέρμπαχτσε επέλεξε ο Αουγκούστας Σουλιάουσκας του BasketNews για την πρόκριση στον τελικό της EuroLeague, εκτιμώντας πως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό με τη σκληρή και physical άμυνά της.
Ο Λιθουανός αναλυτής στάθηκε στη δυναμική του ημιτελικού, χαρακτηρίζοντας την αναμέτρηση ως σύγκρουση των δύο καλύτερων ομάδων της regular season και ως παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι ο τελικός της διοργάνωσης.
«Νιώθω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι ο τελικός ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου. Η επιθετική ισχύς του Ολυμπιακού εναντίον της αμυντικής ισχύος της Φενέρμπαχτσε. Η ελληνική ομάδα είναι πιθανώς στην καλύτερη εκδοχή της τα τελευταία χρόνια», ανέφερε.
Παρότι αναγνώρισε το βάθος και τις πολλές λύσεις που διαθέτει ο Ολυμπιακός, ο Σουλιάουσκας εξήγησε πως σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι Final Four τείνει να εμπιστεύεται περισσότερο την ομάδα που μπορεί να επιβάλει μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα.
«Απλώς τείνω να κλίνω προς την πλευρά που μπορεί να επιδείξει πιο physical, πιο επιθετική άμυνα σε ένα πιο αργό Final Four, σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει τόσες διαφορετικές δυνατότητες σύνθεσης σε όλες τις θέσεις, απλώς πιστεύω ότι η Φενέρμπαχτσε μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό παρόμοια πράγματα με αυτά που του έκανε η Μονακό πέρσι. Οπότε επιλέγω τη Φενέρμπαχτσε για να είναι στον τελικό», τόνισε.
Για τον τελικό, ο Σουλιάουσκας προέβλεψε ζευγάρι Φενέρμπαχτσε-Βαλένθια, κάνοντας λόγο για δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες που θα συγκρούονταν σε ένα ιδανικό ματς για όσους αγαπούν το μπάσκετ.
«Δύο εντελώς διαφορετικά στυλ παιχνιδιού συγκρούονται. Γρήγορο εναντίον αργού, επίθεση εναντίον άμυνας. Αυτός είναι ένας τελικός-όνειρο για έναν αυθεντικό λάτρη του μπάσκετ όπως είμαι εγώ», είπε.
Κλείνοντας, εξήγησε πως η αμυντική εικόνα της Φενέρμπαχτσε στη σειρά με τη Ζαλγκίρις τον οδηγεί στην επιλογή της ομάδας του Γιασικεβίτσιους για την κατάκτηση του τίτλου.
«Τείνω να κλίνω προς την πλευρά που έχει την καλύτερη άμυνα και που έχει την εμπειρία σε ένα παιχνίδι σαν αυτό. Οπότε, στην πραγματικότητα επιλέγω τη Φενέρμπαχτσε και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για να επαναλάβουν την επιτυχία που είχαν πέρσι», κατέληξε.
