Θέλει να ανανεώσει με Τάι Οντιάσε η Χάποελ Τελ Αβίβ

Advertisement

Σε συζητήσεις για την παραμονή του Τάι Οντιάσε μπαίνει η Χάποελ Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, με τους «ερυθρόλευκους» να δουλεύουν ήδη πάνω στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και να θέλουν να «δέσουν» έναν παίκτη που κέρδισε ρόλο μέσα στη χρονιά.

Όπως αναφέρει η Israel Hayom, η Χάποελ έχει ανοίξει διαπραγματεύσεις με τον 30χρονο σέντερ για νέο διετές συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Ο Πορτορικανός είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2025 ένα deal δύο ετών, όμως η δεύτερη σεζόν ήταν με οψιόν και όχι εγγυημένη, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται τώρα θετικές στο ενδεχόμενο να συνεχίσουν μαζί.

Ο Οντιάσε πήγε στη Χάποελ από τη Μπαχτσεσεχίρ ως τέταρτος σέντερ στην ιεραρχία, όμως σταδιακά ανέβηκε μέσα στο rotation και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ουσιαστικά ο πρώτος αναπληρωματικός του Νταν Οτούρου, κερδίζοντας έδαφος ακόμη και εις βάρος του Τζόναθαν Μότλεϊ.

Στο ισραηλινό πρωτάθλημα πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν, με 14,0 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 16,3 PIR σε 21 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Στη EuroLeague οι αριθμοί του είναι πιο χαμηλοί, με 3,6 πόντους και 2,2 ριμπάουντ.

Το αρχικό του συμβόλαιο αποτιμάται στις 750.000 δολάρια για την πρώτη χρονιά και στις 800.000 για τη δεύτερη, εφόσον ενεργοποιούνταν η σχετική οψιόν. Αν οι επαφές ολοκληρωθούν θετικά, ο διεθνής με το Πουέρτο Ρίκο αναμένεται να πάρει σαφές οικονομικό upgrade για τα δύο επόμενα χρόνια.

Η Χάποελ δείχνει με αυτό τον τρόπο πως δεν κοιτά μόνο τις μεγάλες κινήσεις της αγοράς, αλλά και παίκτες που εξελίχθηκαν μέσα στη σεζόν και μπορούν να έχουν ρόλο στο πλάνο της για την επόμενη περίοδο.

Περισσότερα