Στο επίκεντρο της καλοκαιρινής αγοράς αναμένεται να βρεθεί ο Ντάνιελ Οτούρου, από τη στιγμή που έχει ήδη γίνει γνωστό πως στο συμβόλαιό του με τη Χάποελ υπάρχει ρήτρα εξόδου για τη EuroLeague το προσεχές καλοκαίρι.
Όπως αποκάλυψε ο Τόλης Κοτζιάς πριν λίγες ημέρες, το ποσό για το out είναι 500.000 ευρώ και θεωρείται προσιτό για τις μεγάλες ομάδες της EuroLeague, καθώς πρόκειται για παίκτη με αποδεδειγμένη παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο, σε ηλικία που εξακολουθεί να τον καθιστά επένδυση και όχι απλώς λύση ανάγκης.
Από εκεί και πέρα, η τελική του απόφαση δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το αγωνιστικό ή το οικονομικό σκέλος. Ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι εξελίξεις σε εξωαγωνιστικό επίπεδο στο Ισραήλ, αφού η κατάσταση εκεί έχει ήδη επηρεάσει τη λειτουργία των ομάδων, τις μετακινήσεις ξένων παικτών και ακόμα και τη βάση στην οποία αγωνίζονται οι σύλλογοι.
Αυτό σημαίνει ότι ο Οτούρου δεν θα ζυγίσει μόνο ποια ομάδα τον θέλει περισσότερο ή ποια του δίνει καλύτερο συμβόλαιο, αλλά θα μετρήσει και το συνολικό πλαίσιο στο οποίο θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν.
