Στην άμυνα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, στην επιρροή του Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις και στην ώθηση που έδωσε το ΟΑΚΑ στάθηκε μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα ο Εργκίν Αταμάν, εξηγώντας πώς ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι και έφτασε σε μια κομβική νίκη.
Ο προπονητής των «πρασίνων» ανέφερε αρχικά πως η αλλαγή στην εικόνα της ομάδας ήρθε στην τελευταία περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του και βρήκε καλύτερο ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ.
«Στην τελευταία περίοδο, στο τέλος, ξεκινήσαμε να παίζουμε επιθετική άμυνα, βελτιώσαμε το ρυθμό μας. Ο Ναν ξεκίνησε να σκοράρει, αυτούς τους πόντους που συνήθως σκοράρει. Έχανε τα σουτ του για τρεις περιόδους, αλλά μετά ξεκίνησε να σκοράρει. Ο Σλούκας έβγαλε τις ασίστ», είπε.
Ο Αταμάν αποθέωσε τον Χέις-Ντέιβις, αλλά έδωσε ξεχωριστή έμφαση στον Ερνανγκόμεθ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον βασικό παράγοντα της ανατροπής λόγω της αμυντικής του παρουσίας και της ενέργειας που έβγαλε στο παρκέ.
«Φυσικά ο Χέις-Ντέιβις ήταν ο MVP και ο Ρογκαβόπουλος ήταν πολύ καλός. Για μένα ο κύριος υπεύθυνος ήταν ο Ερνανγκόμεθ και η άμυνά του. Αυτός πήρε τα ριμπάουντ, άλλαξε το αμυντικό τέμπο, μπλόκαρε σουτ», τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.
Παράλληλα, στάθηκε και στις επιλογές που είχε ο Παναθηναϊκός στο φινάλε, εξηγώντας πως το σχήμα με Ερνανγκόμεθ και Χέις-Ντέιβις στις θέσεις «4» και «5» έδωσε μεγαλύτερη δυναμική και περισσότερο χώρο στην επίθεση. Όπως σημείωσε, η παρουσία του Κώστα Σλούκα στη δημιουργία βοήθησε σημαντικά, ενώ και ο Τζέριαν Γκραντ είχε καθοριστική συμβολή στην άμυνα απέναντι στην περιφερειακή γραμμή του Ερυθρού Αστέρα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, υπογραμμίζοντας πως στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσαρμόστηκε καλύτερα αμυντικά.
«Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ είναι καταπληκτικός πόιντ γκαρντ, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο είχε 8 ασίστ. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερη άμυνα», ανέφερε.
Κλείνοντας, ο Αταμάν έστειλε μήνυμα και προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποθεώνοντας την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και τονίζοντας πως η ομάδα τη χρειάζεται σε κάθε ματς μέχρι το τέλος της σεζόν.
«Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτή είναι η ατμόσφαιρά του. Η ατμόσφαιρα που μας έδωσε τον τίτλο δύο χρόνια πριν και χρειαζόμαστε αυτή την ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα, γιατί κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα θα είναι τελικός για εμάς», δήλωσε, πριν ευχαριστήσει τους φιλάθλους για τη στήριξή τους μέχρι το τελευταίο λεπτό.
