Στον παίκτη που θεωρεί σημείο αναφοράς για τον φετινό Ερυθρό Αστέρα στάθηκε ο Σάσα Ομπράντοβιτς μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι για την 31η αγωνιστική της EuroLeague.
Η σερβική ομάδα κατάφερε να σταματήσει το εντυπωσιακό σερί συνεχόμενων νικών της Φενέρμπαχτσε σε όλες τις διοργανώσεις, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στη μάχη για τα πλέι-οφ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, τονίζοντας ότι είναι ο παίκτης που συσπειρώνει όλη την ομάδα.
«Θα προτιμούσα να είχαν και άλλοι παίκτες ασίστ. Ο Κόντι έπαιξε πολύ ώριμα και πολύ έξυπνα, πρόσεξε τα πάντα. Στο τέλος του αγώνα ήταν εξαιρετικός στο να χτυπά τον παίκτη που θέλαμε να επιτεθούμε και στο να οργανώνει την επίθεση. Ήταν δύο ριμπάουντ μακριά από το triple-double, που θα ήταν φανταστικό και νομίζω ότι το άξιζε. Για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες και στις δύο πλευρές του παρκέ και χαίρομαι για εκείνον. Είναι ο βασικός παίκτης που μαζεύει την ομάδα και το είδατε αυτό. Έδειξε αληθινή ηγεσία σε αυτό το παιχνίδι», ανέφερε.
Ο Σέρβος προπονητής στάθηκε και στο γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε λύσεις παρότι οι Τζάρεντ Μπάτλερ και Τζόρνταν Νουόρα φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ, τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν εξαρτάται μόνο από δύο παίκτες.
«Είναι καλό που δεν είμαστε μόνο ο Μπάτλερ και ο Νουόρα. Μπορούμε να βασιστούμε σε μεγάλο αριθμό παικτών και να κερδίσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε το επίπεδο της άμυνάς μας και αυτό μας έδωσε εύκολους πόντους. Αυτή είναι η ομάδα μας. Αν μπαίνουμε στα παιχνίδια με υψηλή ενέργεια, έχουμε πιθανότητες απέναντι σε οποιονδήποτε. Αν η ενέργειά μας είναι χαμηλότερη, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Το ξέρουμε αυτό», παραδέχθηκε.
Αναφερόμενος στη διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν, ήταν ξεκάθαρος ότι η άμυνα ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα.
«Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι με την Μπάγερν με τη σωστή ενέργεια και θα το λέω πάντα. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που κερδήθηκε από την άμυνα και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κερδίζεις μεγάλα παιχνίδια. Δεν ήταν έτσι απέναντι στην Μπάγερν, ήταν ένα τελείως διαφορετικό ματς», είπε.
Ο Ομπράντοβιτς μίλησε και για την κατάσταση του Τάισον Κάρτερ, ο οποίος έχει επιστρέψει πρόσφατα μετά από μεγάλη απουσία, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει βρει τη φόρμα του, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική ενίσχυση στη συνέχεια.
«Φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη αυτή την ταχύτητα. Έχει μπει σε μια φάση όπου θα βελτιώνεται. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό γι’ αυτόν και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς να το κερδίζουμε. Στο μέλλον θα είναι μια καλή ενίσχυση», σημείωσε.
Με αυτή τη νίκη ο Ερυθρός Αστέρας ανέβηκε στο 18-13 και στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε ένα ακόμη ματς με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
