Ένα ενδιαφέρον σενάριο γύρω από το μέλλον του Άλφα Ντιαλό έβαλε στο τραπέζι ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπουράκ Αλατζά, συνδέοντας ευθέως τη Φενέρμπαχτσε με τον φόργουορντ της Μονακό.
Σε ανάρτησή του, ο γνωστός ρεπόρτερ ανέφερε ότι σε περίπτωση που η Μονακό οδηγηθεί σε κατάσταση «ξεπουλήματος» το καλοκαίρι, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, η Φενέρμπαχτσε θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Ντιαλό. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αν υπάρξει τέτοια ευκαιρία, δεν πρέπει να την αφήσουν να ξεφύγει.
Το όνομα του πρώην παίκτη του Λαυρίου έχει αρχίσει να συνδέεται με σενάρια αποχώρησης από το Πριγκιπάτο, σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας για το μέλλον της ομάδας.
Ο ρόλος του, η αθλητικότητα και η αμυντική του συνέπεια τον καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για ομάδες κορυφής της EuroLeague, με τη Φενέρμπαχτσε να εμφανίζεται –έστω σε επίπεδο σεναρίου– ως ένας ιδανικός προορισμός.
