Στην ανάγκη ο Ερυθρός Αστέρας να ξαναβρεί την αγωνιστική του ταυτότητα στάθηκε ο Τζόρνταν Νουόρα μετά τη νίκη επί της Μπόσνα για την 14η αγωνιστική της ABA League.
Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των “ερυθρόλευκων”, σημειώνοντας 19 πόντους, με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ, και μίλησε ανοιχτά για την εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα.
Όπως τόνισε μετά το ματς μιλώντας στο Meridian Sport, το βασικό ζητούμενο είναι η επιστροφή στο στυλ παιχνιδιού των πρώτων αγωνιστικών της σεζόν: “Ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε. Ο βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψουμε στον τρόπο που παίζαμε στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να παίζουμε γρήγορα. Είμαστε ομάδα φτιαγμένη γι’ αυτό. Έχουμε ύψος, έχουμε παίκτες. Απέναντι στη Μπόσνα ο Τσίμα (σ.σ. Μονέκε)δεν έπαιξε, αλλά τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Πρέπει απλώς να επιστρέψουμε στο επίπεδο των πρώτων, ας πούμε, 12 αγωνιστικών. Ακόμα και στις ήττες τότε, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Η τελευταία εβδομάδα δεν μας χαρακτηρίζει και, ό,τι κι αν συμβαίνει, αυτό δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και θα γίνουμε”.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Τσίμα Μονέκε είχε δηλώσει μετά το βαρύ αποτέλεσμα στο Κάουνας ότι ο Ερυθρός Αστέρας αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ως ομάδα. Ο Νουόρα δεν διαφώνησε, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της άποψης του συμπαίκτη του.
“Είναι προφανές ότι η φωνή του Τσίμα ακούγεται στα αποδυτήρια, οπότε αν το λέει αυτός, τότε σίγουρα υπάρχει βάση. Στο τέλος της ημέρας, κοιτάς τα αποτελέσματα και δεν είναι καλά τον τελευταίο καιρό. Γι’ αυτό το επαναλαμβάνω συνεχώς ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν”, είπε.
