Γιαννακόπουλος σε Μίροτιτς: «Πες μας το νούμερο, βαλ’ το στο συμβόλαιο και στείλ’ το»

Advertisement

Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή «11 αυτοί 11 εμείς» του OPEN, φωτίζοντας το παρασκήνιο των ημερών μετά τη μεταγραφή του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και την απόπειρα για ένα ακόμη “μπαμ” επιπέδου EuroLeague.

Όπως περιέγραψε, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σλούκα, επικοινώνησε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για μια δήλωση, όμως η συζήτηση πήρε διαφορετική τροπή: “Άσε τον Σλούκα τώρα, τελείωσε, τον πήραμε. Πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη, που να κλειδώσουμε την EuroLeague από σήμερα. Πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη τώρα. Ποιος μπορεί να είναι αυτός;”.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια ερώτηση, με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού να συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα. “Στην τρέλα αυτή, λέει: «Ποιον παίκτη μπορώ να πάρω, που αν τον πάρω σήμερα θα πάρω την EuroLeague; Να έχω Σλούκα, Λεσόρ και αυτόν»”.

Εκείνη την περίοδο, όπως εξήγησε, ήταν έντονα στο προσκήνιο το σενάριο που ήθελε τον Ολυμπιακό κοντά στον Νίκολα Μίροτιτς, με τον Παπαθεοδώρου να απαντά αυθόρμητα το όνομα του Μαυροβούνιου σταρ. Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου ήταν άμεση:
“Ωραία, τον έχει πει και ο προπονητής, οπότε θα πάω να τον πάρω”.

Σύμφωνα με την περιγραφή, αργά το ίδιο βράδυ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επικοινώνησε απευθείας με τον Μίροτιτς, παρουσιάζοντάς του το πλάνο του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης φέρεται να ενθουσιάστηκε από το γεγονός ότι οι “πράσινοι” είχαν μόλις αποκτήσει τον Σλούκα και του ζητήθηκε να ορίσει ο ίδιος τους οικονομικούς όρους: “Πες μας το νούμερο, βαλ’ το στο συμβόλαιο και στείλ’ το”.

Το επόμενο πρωί ο Μίροτιτς αρνήθηκε την πρόταση, όπως είχε κάνει και σε άλλες ομάδες: “Αρνήθηκε την πρόταση γιατί είπε ότι δεν ήθελε να μπει σε μεγάλη ένταση η ζωή του και η καριέρα του. Δεν ήθελε την αντιπαράθεση”.

Περισσότερα