Μια ανατροπή προκύπτει στην υπόθεση του Χαμιντού Ντιαλό, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ιστοσελίδας Encestando, ο ίδιος ο Αμερικανός φόργουορντ ζήτησε από την Μπασκόνια να τον αφήσει ελεύθερο.
Όπως αναφέρει το ισπανικό μέσο, ο Ντιαλό έχει ήδη εκφράσει προς τη διοίκηση την επιθυμία του να αποχωρήσει, ενώ η Μπασκόνια εμφανίζεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει το αίτημά του μόλις φτάσει επίσημη πρόταση.
Η υπόθεση έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες περί δελεαστικής πρότασης από την Κίνα, που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ζητήσει ο παίκτης την απελευθέρωσή του.
Ο 27χρονος πρώην NBAer είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στην EuroLeague, ωστόσο η προοπτική ενός μεγάλου συμβολαίου από την ασιατική αγορά τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου.
