Βισνιάουσκας: «Λογικό να απογοητεύεται ο Μπαρτζώκας, η ομάδα χάνει την ταυτότητά της – Σε αυτή τη θέση θα τερματίσει»

Advertisement

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στη φετινή EuroLeague τοποθετήθηκε ο Λιθουανός αναλυτής, Ρίτις Βισνιάουσκας, μιλώντας στο Urbonus podcast του Basketnews, τονίζοντας δεν θυμίζει την ομάδα των προηγούμενων ετών.

Αρχικά, ο Βισνιάουσκας ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην ποιότητα και την προοπτική της ομάδας: “Ξέρω πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι στη regular season θα ανέβει. Θα τερματίσει κάπου στην πρώτη τετράδα, πιθανότατα”.

Ωστόσο, στη συνέχεια στάθηκε στη μεγάλη του ένσταση: “Το ζήτημα δεν είναι η θέση. Το πρόβλημα –ή καλύτερα το πιο απογοητευτικό για τον Μπαρτζώκα– είναι πως βλέπει την ομάδα να χάνει την ταυτότητά της. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα η ομάδα της κυκλοφορίας της μπάλας, της κίνησης χωρίς την μπάλα, του σωστού spacing, της έξτρα πάσας. Και τώρα βλέπεις τόσα τρίποντα μετά από ντρίμπλα, επιθέσεις που τελειώνουν με δύσκολα σουτ στο τέλος των 24″. Αυτό δεν είναι μπάσκετ Ολυμπιακού”, πρόσθεσε.

Ο Λιθουανός αναλυτής υπογράμμισε πως αυτή η απόκλιση από το γνώριμο στιλ παιχνιδιού είναι λογικό να προκαλεί έντονη ενόχληση στον προπονητή: “Σίγουρα τον απογοητεύει. Δεν είναι η φιλοσοφία του, δεν είναι αυτό που έχτισε τόσα χρόνια”.

Περισσότερα